söndag 8 december 2013

Hej vinterland!Idag fick vi snö så det både räckte och blev över! Alldeles lagom till andra advent, men trist nog så övergick det till regn och på eftermiddagen fick vi gå ut och skotta bort vallarna av slask som plogbilen så generöst bjöd på - det skall ju frysa på i natt, och alla vet ju hur hårda slaskvallar kan bli.

Vilka väderveckor vi har haft! Allt ifrån soliga och milda dagar (första lördagen i december) till stormen Sven och horisontalt regn och idag vinterväder. Hittills en riktigt mild vinter och än har vi inte riktig tjäle utan det har bara varit enstaka frostnätter. Spännande att se vad det blir för vinter i år - kanske som "Johannas grannar/bönder" siar om - en grön och mild vinter.

Trädgårdsnörden i mig har jobbat lite idag. Innan marken frös till så hade jag grävt hålor i pallkragen utanför lilla växthuset, och idag - i regnet - grävde jag ned en "spann bokashi". Jag har haft ett uppehåll med bokashi under hösten för jag tyckte det var bättre att komposten fick lite mat inför vintern. Nu är det dags igen, jag får en spann bokashi på två veckor och har jag tur, så räcker mina grävda gropar tills marken blir helt genomfrusen - sedan fyller jag på komposten igen :)

Annars? tja, jag har nog varit lite datortrött, tror det varit så mycket datorarbete på jobbet, så när jag kommer hem, är det skönt att slippa den ;) Jag har också haft mycket fokus på jullådan som skall skickas till Sofia i Japan, det har önskats hemstickat och jag har stickat så stickorna glöder - nu snart är allt klart.

I morse - tidigt för att var söndag, 9.00 - var jag på stickkurs. Ämnet var "dubbelstickning" och det var Lisa som var kursledare. Jättetrevligt och roligt att lära sig en ny teknik.


Jag har också lite dåligt samvete över att jag dröjt flera veckor med att uppdatera bloggen - jag vet ju att Sofia tycker det är kul att läsa om oss här hemma - men det blir ju inga bilder tagna om dagarna - det är ju så mörkt redan kl 15! och idag regnade snölandskapet bort..... ja, ja, det kommer väl fler dagar :)

Mysigt är det med adventsljus och adventsblommor: hyacinter, amaryllis i alla möjliga färger, mossa och tovade tomtar :)

Hoppas ni har det bra och julstökar i lugnan ro och ta det lungt på vägarna -kör försiktigt!


9 kommentarer:

 1. Det är nog fler än du Lotta som inte suttit framför datorn den senaste tiden:) Det har har jag märkt på bristen av kommentarer på min blogg, eller också tycker de att mina inlägg inte är värda att kommentera hihih. Det är ju fullt upp med både det ena och det andra vid den här tiden så ibland räcker tiden bara inte till. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Även här har det stickats. Raggsockor och ännu fler raggsockor. Passar på nu när hälen sitter som den ska;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Var längesedan jag var här, men alltid lika trevligt, följer ju dig på insta ,,men det är mysigt med blogger. Det är så ibland även hos mig man hinner inte eller orken vill inte, ha det gott kram!

  SvaraRadera
 4. Vi med har haft det milt och bara lite snö men nu har kylan kommit. I helgen har vi haft kring tjugo minusgrader och nu är det kring minus fjorton, det lustiga är att det skall bli plusgrader på onsdag så det känns som upp och ner i temperaturen. Mer norrut och i inlandet har det redan varit närmare 40 minusgrader och det brukar inte vara så förräns i januari, februari så hoppas det inte blir en kall vinter här i norr. I januari skall vi till Eskilstuna och då hoppas jag vädret är stabilt för det är lite jobbigt med flygtider att passa om inte tågen fungerar, man måste ha goda marginaler och vara beredd att det kan bli tågstopp.Vad roligt för Sofia att få stickat till Japan. Du är så himla bra på att sticka, jag har en stickning i skåpet jag borde försöka få färdig. Önskar dig en trevlig jul, det är ju bara några veckor kvar nu, det är en mysig tid, har granen färdig på altan, bara plocka in den till jul och det är bara passa på att ta tillvara den mysiga tid som är nu och inte försöka tänka så mycket på att det är mörkt men mörkt är det fast det vänder ju snart och sedan blir det vår och blommor igen:) Jag har en massa vårlökar på gång, ville testa plantera dem inomhus och rötter har de fått och en del sticker upp utan köldperiod så det verkar funka:)

  SvaraRadera
 5. Det var ganska längesedan jag stickade men under hösten fick jag beskrivningar på dockkläder så nu stickar jag för fullt igen, i alla fall när jag tittar på tv - inte så ofta ;-)) Det har i alla fall blivit två tröjor och en klänning. Så fina alster som du åstadkommer gör jag inte - dit är det långt!
  Visst är det fint med snön men jag längtar till skogen - den som det går att promenera i.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Mysig tid nu, tycker jag. Jag tar det lite lugnt tycker jag. Har gjort tre sorters julgodis, ska nog göra fler för det är något jag prioriterar, ha ha. Har gjort fem egna julkort och inser att det inte blir fler, så resten blir köpekort. Har köpt några klappar och vi vet vad vi ska köpa mer så det är lugnt, det mesta har sambon på sin lista. Bara barnen som får klappar och de är så stora att det blir inte en massa småkrafs utan några få lite dyrare saker. Tyvärr kom det som en chock (skäms) att yngste sonens klass ska ha luciafirandet i övermorgon, och där tog lugnet slut. Ska baka långpannekaka, köpa tio små paket och slå in till fiskdammen, tio små påsar med tio bitar godis i och så en vinst till lotteriet. Jippi, liksom. Men jag har köpt grejerna och slår in dem idag/lägger köpegodis i påsar och baka gör jag imorgon.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. JAg tror att de flesta av oss är lite dator trötta som du skriver.
  Fotografering har fått komma i andra hand. Min stora Canon är på rengörning och dessutom har jag lyckats fördärva "normal" objektivet. Blir en dyr historia.
  Vädret är verkligen ingen höjdare nu. Ska till Gbg på lördag men det såg ut att bli grått.
  Hade turen förra veckan och dimpa ner när det var rena vårvärmen. Tog en tur till Fiskebäck där min stora dotter har köpt ett litet parhus med sin sambo. Tänk att hon skulle bli göteborgare!
  Området såg mysigt ut och det är bara drygt en km ner till hamnen. Det ska bli ett nöje att hälsa på de unga i framtiden!
  Det enda som är trist är det hutlösa priset de får betala för det lilla.
  Njut av stickningen och ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Hej mitt vinterland den kom och den försvann. Ivarjefall här hos mig, nu är det barmark igen.
  Solig dag som gjorde humöret ljusare.
  Min lilla familj kommer på lördag bara 18 stycken, då vi ska mysa och ha det så gott vi kan.
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Ja det hade blivit ljusare ute om snön fått ligga kvar! Vi kanske får en vit jul i år! :)

  SvaraRadera