fredag 13 december 2013

Här sitter jag om kvällarnai sköna fotöljen med "gung" och i höstas köpte jag ett fårskinn av en kollega, "äkta gotlandsskinn" som är varmt, mjukt och snyggt. Så nu tror ni mig när jag skrivet att jag har svårt att få ändan ur fotöljen :)

Himla knepigt ljus att fota i! 

 Fårull kan man göra mycket av, sitta på och dra fingrarna genom lockarna - lite meditativt....


sticka vantar i ullgarn, här i julens färger, röd botten och vita blommor - kanske en julros? Älskar flätan som är i nederkanten på vanten: Lettisk fläta, som är lite poppis att sticka i år. Beskrivning finns hos bloggaren Clara Falk.Det finns tomtar i tovad ull och med flätor av fårull,Blir nästan lite sugen på att skaffa får - tänk att klippa, karda, spinna och färga ditt egna ullgarn :)

Idag har jag haft en bonusdag, en extra ledig dag som började med Lucia på TV, kaffe och sköna fotöljen.

Sol! och plusgrader och ingen vind - perfekt springväder - det gick trögt men det gick bra.

Nu skall vi till svärfar som fyller år. Ha en trevlig kväll


7 kommentarer:

 1. Börjar att känna mig lite som Ernst Kirchsteiger, för du milde vad jag gillar fårskinn nu för tiden:) Så jag förstår verkligen att du gillar din fotölj:) Fina vantar/mönster gör du som vanligt vilket gör mig väldigt avundsjuk, känner mig som en treåring- jag vill också kunna!!! :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ser så mysigt ut i den fåtöljen. Förstår att du gärna sitter där.

  Härligt med ledig fredag. Min halva fredag blev heldag idag pga möte och glöggmingel på jobbet. Snart jullov!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig plats du har! Förstår att det är lätt att ändan fastnar där, och låt den göra det för all del! Åh, vad jag önskar att jag kunde sticka sånt fint, flätan är ju pricken över i!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Kom på att jag skall lämna en liten hälsning till dig i denna sköna adventstid, du som var en av de första bekantskaperna i bloggsfären. Det börjar bli många år sen och här i blogglandia syns man till fortfarande :)

  Din sköna fåtölj får mig att le, även jag är "försjunken" i en nästan identisk skön plats, färgen skiljer gung-fåtöljerna åt, min är vit med vitt skinn osv. Denna nästintill årets gråaste dag har den blivit väl nött ;)
  Söt mönsterstickning!

  Det får bli min lilla hälsning till dig!

  En riktigt God Jul önskar jag dig! /Bea

  SvaraRadera
 5. Jag skulle gärna ha ett par egna får. Nu får det förbli en dröm eftersom vi bor i tättbebyggt område, jag får nöja mig med våra höns. :)

  SvaraRadera
 6. Hmm där hade min 'ända' också passat att sitta i, det ser hur skönt ut som helst.
  Tomtarna är ju för mysiga. Jag har gjort stora grantomtar och det sticks mer än ditt, hi hi . . .

  Ha de gott/ Eva

  SvaraRadera
 7. Önskar dig Lotta en alldeles underbart fin jul! (Vilken härlig hörna att sitta och mysa med en stickning eller en god bok!) /Kram, Anja

  SvaraRadera