onsdag 20 november 2013

varmt om händerna


Då var det dags för kyla och det som SMHI skriver om: blötsnö! Nej, vill inte ha det där kalla slasket! Skall det komma snö, så tycker jag att det skall lägga sig som ett vitt, fluffigt täcke - slasksnö kan jag vara utan. 

Å andra sidan är det dags för vantar och jag har ju ett par stycken :) En helg var jag på stickkurs med Eva-Lotta Staffas och fick lära mig mer om vantstickning och här presenteras en vante där ursprungsmönstret är Eva-Lottas men som jag modifierat om lite.


Garnet är ullgarn, Kampes om jag inte minns fel. Jag stickade en kant i två gröna nyanser, mosstickning och ett mönster på "handryggen", där gjorde jag blommor med hjälp av "franska broderiknutar".


Jag gillar verkligen att sticka vantar! Det finns så mycket inspiration från böcker, bloggar, stickcafe på Facebok m.m, så min "sticklista" är lång. 

Just nu stickar jag "halvvantar" och sockar som skall skickas iväg till Sofia i Japan som börjar frysa om händer och fötter. Sofia har det bra i Japan, pluggar, "volontärjobbar" och har kul med sina vänner. Än så länge längtar hon inte hem, men när julen närmar sig, tror jag det blir lite hemlängtan - hon gillar julen och allt som är runtomkring - så jag tror jag skall packa ned lite "jul" i paketet till Japan. 

Nu skall jag stoppa in ljudboken i öronen, sticka klart sockarna till Sofia och koppla av efter en tuff dag på jobbet.

Kör nu försiktigt i halkan!!! 

7 kommentarer:

 1. Du har verkligen gjort många otroligt fina vantar nu. Jag funderar på att virka vantar :).

  Härligt att Sofia har det bra och trivs. Men visst, mot julen är det nog många av dem som befinner sig utomlands som längtar hem.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Du är så duktig på att sticka! Blir både imponerad och avundsjuk på dig :) Ha det gott med boken i öronen/Monne

  SvaraRadera
 3. Men så fina vantar! Jag skulle verkligen vilja gå både stickkurs och virkkurs, finns som sagt så otroligt mycket fina mönster men jag klarar inte av något (enligt mig) avancerat.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Underbart fina vantar, dom skulle jag bara gå omkring och känna mej fin i.
  din dotter blir nog väldigt glad över vantarna du skickar till henne.

  Min resa var fantastisk med upplevelser i stort och smått.

  <kram Lissen

  SvaraRadera
 5. De ser verkligen både fina och varma ut, får väl skärpa till mig.
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 6. Synd man inte kan önska julklapp av dej!
  Så fina!
  kram Lena

  SvaraRadera
 7. Härliga vantar! Och suck- när det gäller snö tycker jag rätt illa om alla varianter!! Om jag inte är ledig (o slipper köra bil) o kan njuta av vitt "flufftäcke! För nej- slaskvariant gör ju ingen "nytta"!;-)

  SvaraRadera