måndag 18 november 2013

Ett gammalt slott med en känsla av advent


I söndags besökte vi och goda vänner julmarknadenTjolöholms slott och jag blev genast förälskad i slottet - hade det varit till salu, hade vi slagit till direkt :)
Underbart charmigt slott och vidunderlig utsikt! Vi promenerade runt lite i slottsträdgården och lustigt nog så såg jag massor av Klockrankor som fortfarande blommar! Det måste vara de skyddande murarna som värmde och vi har ju visserligen bara haft enstaka frostnätter, men ändå.
Det är mysigt med ljusslingor som lyser upp i novembermörkret och jag tror att även jag skall sätta upp mina utomhus, kanske med en gran i kruka som i bilden nedan... fast då ser ju våra entreér nästan identiska ut ;)Just det - jag skall ju hämta granris och liten gran i skogen hos Johanna! Det får bli nästa helg. 
Det var visning i slottet men det ingick tyvärr inte i dagens tidsschema men en annan gång skall jag åka dit och vandra runt i den härliga miljön (Johanna?).

När vi gick in i hallen - vilken hall! Stor, högt i tak och den största öppna spis jag sett! med en gigantisk julgran dekorerad i vitt - så jättefint! Och vem satt inte där och "hmmmmade".....
Men den här mannen får vänta ett tag :) Visst längtar ni till advent ni med?!  6 kommentarer:

 1. Ja, här har du en som längtar till advent! Fast det är rätt härligt nu också, när man liksom tjuvadventar lite. Jösses, vilket slott, så otroligt vackert och mäktigt!!! Förstår att du var beredd att flytta in direkt.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag ännu mer sugen på att åka dit, har aldrig varit på Tjolöholms slott. Jag längtar efter advent och att julpynta nu:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Ja nästa gång får du inte missa att gå in och titta. Det var så länge sedan jag var där så jag kommer knappt ihåg så mycket, men jag minns att det var fint. Lite jugend-inspirerat på sina ställen har jag för mig!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Hihi, ett eget slott kan inte vara fel :)

  SvaraRadera
 5. Visst är det synd att den inte är till salu!
  Tänk, jag besökte slottet i somras när jag hade en eftermiddag över för mig själv på väg från Halmstad. Hade inte varit där sen jag var barn. Minns att vi tältade på en av öarna utanför och fick problem med båtmotorn. Vi fick vada! över till fastlandet där vi blev upphämtade!
  Gick visningsrundan genom slottet, oerhört spännande. Vilka miljöer, kan rekommenderas!
  Gick just och tänkte att det skulle vara kul att besöka julmarknaden eller ännu hellre övernatta i grindstugan!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Ja det är verkligen ett vackert slott, som jag varit till en sommar. Den parken rekommenderar jag att du ska åka och se på helst när rosorna blommar. Sen har de en kanon fin badstrand nedanför slottet och det finns anledning att stanna ett bra tag.
  Advent längtade jag mer till när barnen var små men det har avtagit med åren, tyvärr.
  Nu försöker jag bara göra det allra viktigast för mig och gubben, vi ska ha tomtesmyg i vår skog mot en jaktstuga.
  Där vi ska grilla m.m. och få se om barnen hittar tomten, då får de lite godis av tomten.
  Det är flera jobbkompisars familjer och två av våra barnbarn. Vi försöker göra detta just innan advent.
  Ungarna tycker det är helmysigt, såklart de vuxna också.

  Har du en sådan stor-fin entré med många trappor, då avundas jag dig inte, *fniss*
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera