onsdag 6 november 2013

Om färgen inte blir bra, finns ju alltid svart-vitt


Hur många gånger tar man bilder där man "ser en känsla" och när man kommer hem och tittar på bilderna i datorn, så blev de inte alls som man tänkt sig! Det hände mig i helgen, jag hade helt fel inställning på de första bilderna (ja Johanna, jag skulle kollat :) De första bilderna blev alldeles för ljusa och knasiga men då tog jag till knepet med svart-vitt och grejade till kontrasten och tja, de gick att rädda.-
Det är ju dessutom lite tråkigt att fota trädgårdsbilder en grå november eftermiddag, bilden får ett blå-grönt "filter" och allt ser lite platt ut. Lite trix i något bildhanteringsprogram med ökad kontrast och ta bort lite färg, så kan det bli rätt ok ändå. 

Bilden nedan är ju egentligen inte något speciellt men en minnesbild för mig, när jag gick på stranden och hittade drivved, en mjukpolerad gren som låg på en granitsten och solglittret i bakgrunden.  
Jag håller på att städa mitt minneskort och tänker: "vad skall jag göra med alla bilder?" Det får bli bildinlägg på bloggen, bara bilder för min egen skull. 

Jag skulle gått en tur i trädgården idag för jag kom hem när det var dagsljus men precis när jag hämtat kameran, så började det regna! En annan dag...   :) 

6 kommentarer:

 1. Det var ett bra tips! Händer väldigt ofta att jag har kameran felinstäld:) Älskade bilden av drivveden med vattnet i bakgrunden:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder.
  Mina ljuslyktor med sländor och fjäril kommer från Garden Flow Shop.
  Jag redigerar aldrig mina bilder, skulle vara kul att prova.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Så fint det är med svartvita bilder! På nåt sätt blir alla bilder fina i det nästan svart-vita. Läckert :)

  Skulle vilja säga att det händer mig rätt ofta. Att bilderna inte blir som jag tänkt mig. Jag "bara tar" och tänker sällan på kamerainställningar. Fast mest beror det på min okunskap. Haha. Kanske läge att ägna vinterkvällar åt att lära mig mer?!

  kram Tamara

  SvaraRadera
 4. You have make beautiful photos!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 5. What's up, every time i used to check webpage posts here early
  in the morning, for the reason that i like to find out
  more and more.

  Here is my web site :: the sims

  SvaraRadera
 6. Jag tycker ofta att bilder som inte är helt perfekta är bäst! Eller ja, de perfekta sitter ju inte fel om man säger så, men det är något charmigt över många operfekta bilder. När vi var i Budapest i våras hade vi inte en enda minut med sol. Det var riktigt grått och halvdimmigt sådär. Tyckte korten var ... sådär. Men nu när jag framkallade dem nyligen tyckte jag att de var så fina. De såg ut som gamla svartvita kort, faktiskt, och då blev det ju en helt annan känsla.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera