söndag 6 oktober 2013

Plockat bort sommaren.....


Det är nog det mest tråkigaste på hela trädgårdssäsongen - att "hösta" trädgården, plocka undan trädgårdsmöbler, kuddar och dynor, gardinerna som hängde på balkongen, tömma krukor och vattenbaljan med fontänen.
I år har jag varit tuff, slängt många pelargoner på komposten! Jag har bara sparat de finaste och i källaren står nu citrusträden, kiwiträden, fikon, murgrönsvioler, passiflora och pelargonerna.Tur att det finns cyklamen att sätta i kruka utomhus, den är lite mer "blomma" än ljungen och jag gillar verkligen de fina bladen. Såg i rabatten att höstcyklamens blad har börjat visa sig, men jag får nog vattna lite om de ska få ork att slå ut innan kylan tar dem!

Ha en bra höstvecka 8;)
6 kommentarer:

 1. Ja, det är inte så roligt det där. Jag har inte kommit dit ännu. Allt har klarat de frostnätter vi haft och i veckan ska det inte bli så kallt så jag låter allt vara ute minst en vecka till. Håller tummarna.

  Ha en bra ny vecka.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så klart det är lite tråkigt att hösta in det som måste göras.
  Jag slänger inget på komposten nu, utan jag 'gosar in' rosor och andra växter med det som varit i lådor och krukor.
  De skyddar växterna rätt bra och på våren blir det att plocka bort dem.
  Dahliorna är upptagna och ligger i jordkällaren, det är alltid den jobbigaste delen för vi har ca 50-tal.
  Men jag vill inte bli av med dem, i år har de blommat länge och började redan i mitten på juli.
  Dessa dahlior har varit med sen början på 1980-talet, inte dåligt tycker jag.

  Det vänder om 3 månader, (ljuset)
  Kramiz

  SvaraRadera
 3. Alltid sorgligt - när man ska "hösta".....
  Fick förstås lite vårdrömmar idag när jag satte mina 225 vårlökar!;-)
  Nu börjar väntetiden...;-)

  SvaraRadera
 4. Visst känns det lite vemodigt att den redan...trots att den var ovanligt lång och varm sommaren...redan är slut.
  Fast hösten kan vara fin också:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Håller med dig, absolut inte lika kul som att plocka fram allt på våren. Vi håller fortfarande på att bära in sådant som ska vara inne under vintern men när det väl är gjort har man liksom förberett för vintern och då känns det väldigt bra tycker jag:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Usch ja visst är det tråkigt. Jag drar alltid ut på det tills det brinner (frosten)i knutarna. det är som om jag tänker att om jag väntar så kommer den inte och så är det ju inte tyvärr. Jag skall också gallra hårdare bland pellisarna i år och bara spara mina favoriter...det blir nog många ändå. Ha en skön höstvecka!! Kram

  SvaraRadera