onsdag 2 oktober 2013

Idag har jag


plockat äpplen som ramlat ned på marken - tror det får bli äppelkaka till helgen!


Vi har fått massa av äpplet på vårt familjeträd i år, stora fina som inte är maskätna och jag har gjort både mos och äppelkaka :) Goda att äta är de oxå.

Jag kunde genom fönstret på jobbet, se att det varit en vacker höstdag idag och lite avis på de som är lediga och hade möjlighet att vara ute i solen. När jag kommer hem, så ligger nästan hela trädgården i skugga och det känns lite trist, saknar stunderna på trädgårdssoffan med stickningen i solnedgången. Hade jag haft lite mer kvällsol även på hösten, kunde jag svept in mig i en filt, men det är kallt i skuggan.

Kallt är det även på morgonen men vi har inte haft jättemycket frost, än.... till helgen får jag flytta in övervintrarna till källaren.

Idag har jag läst bloggar och inspirerats, både av trädgård, pyssel och fotografering och inser att om jag bloggar lite oftare, så flyter inte tiden iväg obemärkt...... för så har det varit ett tag, och jag minns inte vad jag gjorde förra veckan...? Så nu skall jag uppdatera min dagbok lite oftare :)

Om annat för Sofia där borta i Japan, som säkert tycker det är roligt att se vad jag har för mig :) Hon har installerat sig i studenthemmet, träffat sina vänner och sin japanska familj, börjat sitt "jobb" - jag får nog skriva att det är ett "volontärjobb" eller hur man skall uttrycka sig, för man får inte jobba i Japan om man inte har arbetsvisum, som är mycket svårt att få. Hon skall lära barn på ett dagis/förskola engelska och kanske får hon "något" som "tack för hjälpen".......

Nix, nu skall jag sticka på mina vantar och stickkursen jag var på i helgen, skall jag berätta mer om en annan dag :)6 kommentarer:

 1. Du har verkligen rätt i det där med att allt flyter ihop men att bloggen kan vara ett bra sätt att minnas! :) Får satsa på att uppdatera lite oftare jag med. Härligt med äpplen (vi har också massor!) och stickning! Perfekt höstsysselsättning...

  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Det finns så många recept man kan göra med äpplen, man har blivit bortskämd med det.
  Jag väljer ofta vanlig smulpaj och smakligt syrligt äpple, det gillar vi bäst.
  Men det bästa är att äta äpplet som det är.

  Tiden flyter verkligen ihop med många andra dagar, -- alla dar är lika -- ska du gå med och fika.
  Min sysselsättning är att skriva och läsa på bloggen och kommunisera med barnbarn på skyp.
  Skyp är bra när man har sina barn på andra sidan klotet.
  Kramiz

  SvaraRadera
 3. I helgen ska våra äpplen plockas (sen sort). Det är så härligt att skörda!
  Uhm..... ibland är det frustrerande att behöva vara inomhus när vädret är så härligt!

  Gott höra om dottern välbefinnande i Japan.
  Skype (menade du va?...) har tyvärr varit fyllt av strul....för mig....
  Behöver det också (...för kontakt med mina "spridda" barn o barnbarn!;-)
  (Ska försöka att fixa det!)

  SvaraRadera
 4. Vi planterade ett apr äppelträd förra året, men fick tyvärr inga äpplen. Förhoppningsvis får vi äpplen framöver i alla fall. :)
  Din resa till Nice verkar ha varit finfin och jättehärlig!

  SvaraRadera
 5. så fin bild av äpplen i trädgården! Ja vi har samma sak här..trädgården ligger i skugga om kvällen, men å andra sidan hinner jag inte sitta där just på kvällen för då är jag med våra kossor..men det vore kul med lite sol i alla fall.ha de bra!

  SvaraRadera
 6. Äpplen har vi också i massor i år. Har nog bakat varenda variant av äppelkaka som finns. Kan konstatera att det finns mååånga goda.
  Härligt att höra att dottern har det bra där långt borta. Vilket äventyr hon får vara med om!

  Nice verkade inte vara helt fel. Inte alls :)

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera