måndag 7 oktober 2013

Mysteriestickning, vantkurs och en sjalNi vet ju att jag stickar och jag har fastnat för vantar, alldeles lagom litet projekt som blir klart i rimlig tid. Däremot har jag utmanat mig själv att lära mig lite mer i höst, bl a olika tekniker och mönsterstickning.

På sticksidan Ravelry dyker det ibland upp "mysteriestickningar", man får veta vilket garn och stickor som passar och så kommer det ledtrådar med jämna mellanrum. Det är andra gången jag är med på "mystiska vantar" och det är jättekul! Nu har jag stickat klart ledtråd 1 och vantarna har börjat ta form:
Förra helgen var jag på vantkurs här i stan, på Knit&Purl och kursledare var Eva-Lotta Staffas som har bloggen Tålamodspåsen - skulle nog vilja kalla henne "stickgurun", hon är jätteduktig och har mycket att lära ut!

Här är ett par vantar påbörjade med inspiration från det jag lärde mig på kursen:Jag har oftast två sorters stickningar på G samtidigt - en lätt och en svår. Den svåra kräver räkning och koncentration - perfekt när huvudet surrar efter en jobbdag - många läser korsord - jag stickar. Sedan har jag en "TV-stickning", en som jag kan sticka utan att vara allt för koncentrerad och jag kan se på TV samtidigt. Nu är den en sjal till Johanna och den går relativt fort att sticka - bara det är något bra på TV:n :)Sedan har jag alla UFO" (unfinished objekt) liggandes...... ett par randiga vantar, en påbörjad tröja till Johanna och en höstcape/axelvärmare som jag måste avsluta innan hösten är slut :) Tror att de som stickar känner igen sig.......  

Lite väder: Brittsommardag utan sol, så himla synd att solen inte kom igenom det gråduggiga molntäcket för då hade det varit en jätteskön utedag! Å andra sidan blev det ett blogginnlägg i stället och jag har precis bokat in ett pass "bodypump" kl 19, det blir kanonbra träning för mina axlar - så jag kan sticka lite mer :)

Ha det allra bäst  8;)
4 kommentarer:

 1. vad flitig du är
  kommer att bli snygga vantar
  jag stickar aldrig
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. Gillar verkligen dina fina vantar!
  Jag har kommit av mig med min virkning. Vikar pulsvärmare/handledsvärmare men de är i mörkgrått och det går inte att se på kvällen. På dagarna är jag ju inte hemma och på helgen är vi ute i trädgården. Vilket dilemma!!!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hmmm, "UFOS" har jag gott om! Undrar var jag har gömt dessa? Har inte haft hjärta att göra mig av med dessa.
  Väldigt fina alster. Så smart att ha en "enkel" stickning till TV:N.
  Ska börja sticka när jag slutar jobba. Mina muskler fixar inte det eftersom det är samma belastning som på jobbet!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Men oj, vad duktig du är!!! Önskar att jag kunde sticka mer än bara fyrkantiga saker, kanske ska efterlysa en kurs. Jo, vantar är ju små och borde vara hanterbara projekt, men jag skulle inte lyckas följa ett mönster. Smart att ha både svårt och enkelt på gång samtidigt. Jag försöker brodera medan jag kollar tv, mina ögon är inte förtjusta kan jag säga.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera