måndag 14 oktober 2013

Oktoberhelg


Fniss.... tanken var god om att skriva om vardagslivet i bloggen, vet sjutton vart dagarna tar vägen! Inte minst helgerna, som går fortare än vardagen ;)

Kameran hade jag laddat för att använda i helgen men gjorde jag det? Nix, det blev bara mobilbilder i stundens ingivelse.

Lördagen var ju fantastiskt väder! Ensam hemma då maken och "svärson" var och fiskade, så jag tog med mig katterna och stickningen ut och njöt av solen. Fick visserligen flytta runt stolen efter solen, och det var nog det enda jobbiga jag gjorde på lördagen.Söndag blev en jobbdag, äntligen fick vi ut det nya gruset! Jag valde "sjösten" med gula toner för vi har mycket grått i markmaterial (betongplattor, murstenar, gatusten), och jag tycker den varma färgen bryter av mot allt det grå.

Vi har ju en j-a massa trappor så gruset får bäras i spänner från släpkärran, så jag behöver inte gå på gym så länge vi har grus!

Idag, måndag har jag burit flera spänner och nu börjar det ta på det, tror det bara behövs bäras en dag till.

I och med att gruset är ljusare än det tidigare grå (vanligt stenkross), så markerar det ytan mera och det känns mycket mer "öppnare". Baksidan är ju lite mörk och ligger i skugga så det "hände" en hel del nu. Tror det kan bli himla fint med svarta krukor med växter i, mot det ljusa gruset. Hmmmmm.... vad kan jag ha nu i höst/vinter? Något moss-arrangemang? En barrväxt? Murgröna? Helst vill jag ha ett gräs men det är ju lite fel säsong för det ;)

Vad har ni i krukorna nu?

Eller så........... ställer jag en utomhus-damejeanne med en liten ljusslinga i....... hmmmmmm.... tror jag har en trälåda som får fungera som bord........   tror maken får ta det sista gruset i morgon så jag kan pyssla lite istället :)


8 kommentarer:

 1. Härligt att följa dina tankar om krukinnehåll under vintern :). Jag har inte fixat så mycket pynt och sånt i höst pga vårt stora flyttarbete. Tid och energi räcker inte till det helt enkelt. Jag hoppas på att fixa minigran mot advent. Den ska jag ha i en stor zinkhink i så fall. Eller i korgen på trädäcket???

  Det låter som en bra lördag, den du hade. Härligt att bara ta dagen sådär.

  Stefan hann lägga några stenar till på muren idag men jag gav mig inte ut. Fick en basketboll i huvudet på gympalektionen på jobbet så jag vilade min fläskläpp och mitt lilla huvud en stund ;). Känns bra nu.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Underbara höst! Synd om dem som inte gillar hösten. Super fin bild längst upp. Verkligen bra fångat.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Mysiga dagar! Fint grus!!
  I krukor?.... Hm.... Törs jag säga att jag har IKEAs "fusklavendel" i en korg på entrétrappan?!;-) (Jag har bara glömt bort att vattna nä'r jag haft levande växter där- så jag gav upp och....;-)....)
  I ett gammalt lavemangkärl på väggen (också vid entrén) har jag ljung,
  Så kul är jag!;-) Men det är ändå rätt dekorativt......

  SvaraRadera
 4. alla frostnätter som vi har haft tog död på den stora Krysantemum bollen så nu är det bara ljung i mina krukor den fryser ju inte bort så snabbt
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 5. Ja vad har jag, ljung och såna där små enar, något gråaktigt trassel. Hm, ja inte vet jag om det blir något annat än så. De har hotat med snö på fredag så då syns väl ingenting längre sen om det ligger kvar. Efter de senaste vintrarna vågar man inte tro att det kommer en dämp som smälter bort, utan den brukar bli kvar den första snön redan.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar höst vi har. Färgerna är bedövande och så diggar jag tempot. Inte helt fel satt sitta i solen med stickning och mysig kompis

  SvaraRadera
 7. Låter som en toppenhelg. Lite vila, lite jobb. Och allt utomhus i en behagligt varm oktober. Kan det bli bättre?

  Fint med gruset! Vi har också mycket grus/singel/makadam (kärt barn har många namn). Förutom att det är snyggt så älskar jag krasljudet när man går på det med träskor :)

  Ha en fin onsdag!
  Tamara

  SvaraRadera
 8. Här är det inte längre så mycket i krukorna - bortsett från dem i växthuset. En stor betongho gapar med sin nakna ho emot mig när jag kör in på uppfarten och det börjar kännas kalt och tråkigt. Längtar efter julrosor. Tror att jag ska sätta ut många sådana i vinter. Förra året hittade jag buxbom på rea. De var fina hela vintern, men klarade inte vårsolen. Kanske blir det några sådana också för att göra vintern grönare. Katten ser verkligen ut att ha det gott :)

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera