måndag 9 september 2013

Nu är jag klar med sommaren


det känns så i alla fall men det satt långt inne! I år har jag haft jättesvårt med att förlika mig med att sommaren är över - vissa år är man lite mätt på sommar och sol men så har jag inte känt i år - vet inte varför...... Jag var liksom inte färdig..... ville bara ha mer! Skulle kunna ta ett plakat och gå och demonstrera på avenyn om att sommaren inte skall ta slut :) Men så fick vi ännu en helg med sommarvärme och sommarsol. Jag tog ledigt på fredagen (tack nya chefen :) och vi åkte till stugan och jag när vi kom fram så la jag mig på det varma berget och bara njöt - länge! En fantastisk kväll med spegelblankt hav och jag tog på mig springskorna och tog en en runda, såg alla mörkblåa slånbär som mognat, de vilda björnbären som lätt slank in i munnen :) Efter springturen så blev det ett bad i ett spegelblankt hav, kallt - ja! men skönt.

Lördagen var ljuvlig........ mera sol, vila och återhämtning. Och söndag morgon blev det en springtur till och därefter ännu ett bad i havet - och då kände jag mig nöjd! Det var de där två sista baden jag behövde för att inse att havet är kallt - och hösten nalkas.

Idag när jag kom hem från jobbet var det fortfarande sommarvärme, fick klippt gräset, plockade massor med trädgårdsbjörnbär och började kratta ekollon :) Det var oxå massor av gula björklöv på backen som krattades upp och las i komposten - funderade på om kopparormarna är kvar där....... bra med lite lövtäcke till dem :)

Det mörknar fort nu...... men jag hämtade en sax och klippte en stor bukett med Luktärtor, stoppade näsa i dem och de luktar sensommmar.....Luktärtorna kommer att blomma tills frosten kommer och det kommer bli ett par buketter till, björnbärskarten är många och skörda kommer jag göra ett bra tag framöver. Några smultron hittade jag som smakar övermoget...... Äppelträdet är fullt av frukt och visst är det härligt att kunna "ta vägen om äppelträdet" innan man åker till jobbet!

Växthuset svämmar över av gurka och tomater! Jag delar ut gurka till höger och vänster - tänk att en planta av minigurka som jag köpte på trädgårdsdagarna på Liseberg - kan glädja så många :)

Tappra är dom, Rosenskära - som blivit så misshandlade i år, för jag har inte vattnat dem och inte har det regnat ( det är fortfarande jättetorrt!)  men de kämpar tappert och blommar trots alla odds.I natt skall det regna - och det behövs verkligen! Alla buskar och träd har blad som dragit ihop sig och hänger vissna på grenarna - kommer det inte regn snart så torkar de bort fullständigt! Visst har ni samma problem?!?

Tja, kanske är jag på banan igen med bloggandet?! Å andra sidan så har mitt stickintresse ökat i år, så mycket tid läggs på vantar och sockar, men något skall jag ju göra när trädgården ligger i vila i höst :)

Ha det allra bäst ♥7 kommentarer:

 1. Å vad härligt att ligga vid havet och titta på det spegel planka vattnet men nått dopp,nej tack
  vist har vi det torrt här med så jag hoppas på regn i natt
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. Jag kan väl inte säga att jag är klar med sommaren men det börjar närma sig:) Torrt är det så det skriker men i natt har det regnat:) Hoppas att det fortsätter hela dagen också för det bara måste komma vatten till alla törstande växter. Jag hoppas att jag ska kunna komma igång med träningen på gymmet i höst/vinter och att mina förtvinade bålmuskler kan återhämta sig sakta utan att lägga av igen :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Visst känns det att hösten närmar sig, men fortfarande vara dagar. Dock kyligare nätter. Har snart en Greklandsresa att se framemot//Britt

  SvaraRadera
 4. Så bra att du fick en sommarhelg till.
  Regn fick vi igår kväll och i natt. Det var jättebra för här var så torrt så. Kanske får vi mer regn i natt.

  Sommaren känner jag mig nog klar med på ett sätt. Samtidigt så håller vi ju på med trädgårdssysslor för fullt eftersom vi flyttar utekök och trädgårdsland. Rent sol och vädermässigt sett är jag ändå nöjd och klar. Har inget emot att ta på en extra tröja.

  Du verkar ha bra flyt i löpningen nu :).

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag är också klar med sommaren, men jag njuter ändå av de fantastiska septemberdagar vi har haft hittills!
  Vi har också ovanligt torrt för årstiden och häromdagen fick jag spilla på lite vatten på en del som planterades för några veckor sedan för det såg riktigt hängigt ut.

  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Ser fram emot fler bilder från din resa som verkar ha varit avkopplande och härlig!

  Trädgårdssäsongens slut ja. Det har varit en härlig sommar men eftersom jag är arbetslös håller jag "öppet" ett tag till. Tänker att det nog är sista sommaren gången jag får möjlighet att ägna så mycket tid ute. Det jag hunnit i år skulle nog tagit säkert tre/fyra säsonger om jag jobbat. Så det är lite lyxigt mitt i det tråkiga med att vara arbetslös. Dessutom är det skönt nu när det inte är högsommarvärme och toksoligt ute ;)

  Vilka snygga stickalster du gjort! Det är nog dags för vantar och raggisar inom kort och då är hemstickat det allra bästa. Och snyggaste :)

  Luktärtorna och rosenskäran blommar också här fortfarande.
  Visst är de vackert!

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera