söndag 25 augusti 2013

Sensommarbris......


Åh vad det var skönt, att tidig lördag morgon kasta loss från hamnen i Björlanda, glida ut på ett nästan stilla, klarblått hav och känna vinden rufsa i håret och solen värma huden - som jag längtat! Ut till kustbandet och lägga till vid en ö och känna lugnet komma..... ligga på klippan och lapa sol (är soldyrkare) och på kvällen somna till havets kluckande mot båtskrovet, vakna av morgonsolen, somna om och sova hur länge jag vill - som jag behövde det!
En promenix på ön slutade med sommarvarma björnbär i munnen - det är allt skillnad på vilda och trädgårdsbjörnbär, en helt annan smak - mycket godare :)
Det är vackert ute på öarna nu när Ljungen blommar,
och gräsets gul-bruna färger mot grå granit.


Det blev en rivstart på jobbet, och nu är det utbildningsveckor i nytt lönerapporteringsprogram - och alla vet ju hur rörig man blir i huvudet när nytt skall matas in ;) så när eftermiddagen/kvällen kommer vill jag bara vara ute och få luft.

Konstigt att man aldrig blir nöjd - jag vill ha sol och värme, samtidigt som det är för torrt i jorden, jag vattnar det som ser ut att inte må bra men det går inte att hålla på att vattna hela tiden när det inte kommer något regn. Plantering av nya växter får vänta ett tag till.

I lilla växthuset skördar jag massa gurka och tomater och snart kan jag plocka björnbär! Äppelträdet har massa fina äpplen som snart är redo att ätas och grannens plommon (har en gren som hänger över på vår tomt)  är uppätna :)

Nya hyresgästen har flyttat in och vi hoppas hon skall trivas.

Johanna och David har åkt på semester så vi är kattvakt åt deras katter - tur att det är innekatter för det hade blivit trångt med 5 katter i trädgården :)

Jag njuter av varje sommardag - jag känner att jag inte är "mätt på sommaren" och vill INTE ha höst än, hur mysigt det än är med tända ljus....... så jag hoppas så att det fina vädret stannar kvar :)

Hur känns det för er - är ni klara med sommaren och redo för hösten?7 kommentarer:

 1. Härliga bilder!

  Vet inte direkt om jag är färdig med sommaren men tar den slut nu så har jag inga problem med att ta till mig hösten. Jag gillar hösten jättemycket. Det får bara inte bli för dåligt väder på helgerna för då kan vi inte jobba vidare med vårt projekt :).

  Ha en bra ny vecka och hoppas du inte blir allt för snurrig i huvudet. VI har upprop i morgon eftermiddag och innan dess ska jag få alla individuella schemana klara. Sen är det full fart bara!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta! Här njuter vi också av sensommarens värme och av rekordskördar! Hoppas allt går er väg!
  'Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Kan också vänta lite med mysljus inne, Dessa underbara sensommardagar får gärna fortsätta ett tag till:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Du det där lät ju heelt underbart! Måste få till en sväng ut till havet innan höststormarna kommer!

  SvaraRadera
 5. Ljuvliga bilder Lotta! Jag förstår att det är lite rörigt i hu'vet innan man landat på jobbet på riktigt. Dessa ljuvliga dagar och kvällar gör väl det extra svårt att sitta inne och leka höst;)!
  För min del får sommaren hålla på minst en månad till;))! Kanske väldigt egoistiskt av m ig men, å andra sidan, vädergudarna bryr sig inte om vad jag önskar....tror jag;))!/Anja

  SvaraRadera
 6. Tak for de dejlige billeder.
  Jeg er slet ikke klar til efteråret.
  Ha´ en god dag.

  SvaraRadera
 7. Jag är egentligen ovanligt "omätt" på sommaren, men när det börjar bli kallt och trist och man måste ha vantar & mössa då dyker lusten rätt snart. :) Idag har vi i alla fall jättefint och vädret ska hålal i sig ett tag!

  Havsbilderna är verkligen jättefina, det ser så härligt ut!

  SvaraRadera