tisdag 17 september 2013

Höstregnskurar och inomhuspyssel


Nu får vi regn i alla fall :) skurarna avlöser varandra och det kändes så höstlikt tidigt i morse, alldeles mörkt därute och regnet som smattrade mot rutan. I eftermiddag har det varit blandväder med skurar och sol omvartannat, så det blev ingen stund ute idag - men det blir bra med väta för svampen!

De sista veckorna har jag stickat vantar på löpande band för dottern Sofias kompis gjorde en "beställning" som nu är klar:

Näst på önskelistan står det "Johanna, en sjal och tröja". Jag har också köpt en ny stickbok: Vantar för alla årstider - så tja, höstkvällarna är räddade :) sticka lite framför TV, eller med en avkopplande ljudbok i öronen - just nu lyssnar jag på David Bergman "3 timmar", riktigt bra med fart och spänning och jag blir lätt sittande långa stunder, avskärmad från världen :)

Och nu har det närmat sig Sofias resa till Japan, i morgon tar hon tåget till Stockholm för att sedan resa vidare. Klart det är kännbart men hon har varit där förut och har ett nätverk med japanska vänner, så egentligen är jag inte orolig men....... Japan ligger väldigt långt bort! Om allt vill sig väl så kan vi boka en resa dit i mars/april för ett besök, det hade varit så roligt!

Så det packas väskor här hemma: maken packar sin för en långväga jobbresa och jag för en trevlig vinprovarresa till Nice kommande helg! Precis vad jag behöver efter intensiva utbildningsveckor och högt tempo på jobbet däremellan - avkoppling, samvaro med goda vänner/kollegor, ny miljö, goda viner och god mat etc. Och nu banne mig skall kameran dammas av! Det är inte många bilder jag tagit den sista tiden men på min "att göra lista" står det högst upp: använd kameran!

Så jag kommer berätta om resan när jag kommer hem, var vi har varit och om arrangören om någon skulle bli sugen på en liknande resa - så fram tills dess -
 ha det så himla bra!7 kommentarer:

 1. Otroligt fina vantar du har stickat, du är så händig. förstår att det känns när dottern ska bo i Japan, även om hon har nätverk.

  Hoppas du får en fantastiskt vecka i Nice, avkopplande med en massa vackra intryck.
  Ladda kameran med tomt minneskort.

  Kram
  Lissen

  SvaraRadera
 2. Jag stickar inte, men däremot gräver i trädgården och lyssnar också på talböcker.
  Det är faktiskt mkt bra.
  Har också en dotter på andra sidan jordklotet, hon snart varit borta 2 år.
  Ett år i NZ, sedan Australien, Indonesiens alla öar, Bankcok just nu, snart på väg hem.
  Även vi håller på att packa, ska bara vila upp oss en vecka på 'Mallis'.

  Japan är också en plats jag hade velat se, varit Kina o Vietnam som längst, det var mkt
  fantastiskt.
  Hoppas du får det riktigt kul, Nice är vackert.

  Trevlig resa/ Eva

  SvaraRadera
 3. Hej, lite tips om platser du / ni inte får missa. En liten by som heter Ese och Villa Ephrussi de Rothschild beläget på Cap Ferrat. Båda platerna nära Nice, vi tog tåget men det går nog buss också. Man behöver inte gilla trädgård, utan jag lovar att dina medresenärer blir imponerade.
  Var där första helgen i september, härliga bad, men jag han inte sola, det var för mycket som jag ville se och uppleva. Ta med bra skor !!!!!
  och glöm inte boka Japan.
  Kram från Kia Kopfinger

  SvaraRadera
 4. Höst är det här också nu. Mysigt och virknålen är framtagen. Garn är också inhandlat.
  Kameran tycker jag absolut att du ska använda. Du inspirerar ju mig när det gäller foto :).
  Hoppas Sofia får med sig allt inför resan och att det blir jättebra.

  Ha det så bra i Nice!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Wow vilka fina vantar. Tyvärr klarar inte mina muskler att sticka. Blir överbelastade då det är samma som används i jobbet. Vet hur kul det är.
  Förstår att det är dubbla känslor inför dotterns resa. Det är långt bort.
  Nice låter härligt. Själv hoppas jag att komma iväg till Edinburgh nästa vecka. Allt hänger på hur det går för min far som drabbades av hjärtinfarkt igår.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Vilka stickade mästerverk, jag blir ju lite avis har ont i en axel så just nu är stickningen helt utesluten,,men det finns ju så mkt annat att göra. Jo Lotta jag undrar jag vet ju att du och några blogg vänninor har varit på trädgårdstur i norvästra skåne, har ni bokat detta själv eller är det en viss tid de har öppen trädgård, vi är ett gäng som tänker oss detta nästa sommar,,så jag bara checkar lite här och lite där...tex Ulla Molins trädgård,,mfl,,Ha en go söndag hoppas ni får lite av vårt fina höstväder kram!

  SvaraRadera
 7. Jag blir förstummad! Vilken flit! Och såååååå fina!!
  Låter härligt med resande också! Trevlig resa!

  SvaraRadera