söndag 11 augusti 2013

Söndagskänsla


När jag har semester tappar jag bort vilken dag det är, tittar nästan aldrig på klockan och sover när jag är trött. Semestern är nu slut och idag är det verkligen söndagskänsla - jag vet att jag skall jobba i morgon, att det är en dags ledighet kvar och jag vet att jag idag måste öppna kalendern för att planera kommande vecka och lägga mig efter klockan ikväll - blandade känslor, för visst gillar jag mitt jobb men det är himla skönt med ledighet :)

I år har jag varit jätte-jätte-jätte-lat på min semester! På fyra veckor har jag sprungit två gånger...... det är så lätt att hitta en ursäkt ;) Först: "det går inte att springa på en ö i havsbandet", sedan: "det är för varmt" - och nu borde det inte finnas någon ursäkt men jag kommer inte iväg! Hoppas lusten kommer tillbaka när livet återgår till vardagsrytm ;)

I natt har det åskat rejält och massor av regn har kommit - godis för växterna. Just nu är det mulet men jag tror inte det blir en regnig dag (egentligen en perfekt morgon för en springtur men.... )

I trädgården blommar nu Violruta, en skir fin växt men den vill inte förgrena sig, det är ständigt en stängel som blommar - hur gör jag för att få fler grenar - beskära på våren?På dagens jobblista finns vindsvåningen med,  Johannas väninna Tove som flyttar från Rom till Göteborg för studier, skall hyra hos oss, så vi har städat och plockat i ordning, lite renovering etc. Trevligt med ungdom i huset nu när Sofia skall vara borta i ett år.

Möblering löste vi genom att samla ihop det vi hade och det sista fyndade vi på loppis, tex en jättefin stor spegel för 80 kr! Inte klokt vilka fynd man kan göra på loppis! En jättefin, stor, kvadratisk trasmatta i en mellanblå färg för endast 150 kr kommer bli jättefin på trägolvet. Välkommen Tove och hoppas du kommer trivas i Göteborg :)

Önskar alla en skön söndag ♥
7 kommentarer:

 1. Jag har visserligen inte ett jobb att återvända till (sjukpensionär) men visst är det skönt när allt går i sina normala hjulspår:) Tror att vi människor behöver fasta rutiner i vardagen, i alla fall ibland:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilken förmån för Tove att få hyra in sig hos er. Det är ganska svårt att hitta boende i Göteborg har jag förstått.

  Söndag ja, jag har en vecka kvar men känner lite lätt ångest ändå. Inte för att jag inte trivs på mitt jobb men för att jag älskar att äga min egen tid.

  Violrutan gör jag inget med alls. Min vita är sämre till att förgrena sig än min lila. Jag flyttade den vita nu i sommar och den ser ut att må bättre redan. Grenade sig faktiskt efter flytten men tyvärr har Ronja brutit av två fina grenar i morse (i sin jakt på nedfallna päron). Suck.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Violruta, både namnet och blomman ÄR.
  Det är gott med ledighet och få göra som man vill (inget) eller allt.
  Vardagen är också bra med lite bestämda rutiner, så något blir gjort.
  Mina 25 dagar har mest tillbringats ute, trädgården, lite altan och sängen i sovrum.
  Har inte städat i vardagsrummet på hela juli eller mer, orkidéerna har fått en skvätt,
  sedan snabbt ut. Egentid är det bästa i livet, det säger min man också.
  Vi har ej haft sov-gäster bara grill-ute gäster, men tisdag börjar allvaret.
  Det är gott det med.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 4. Önskar dig en mjukstart på jobbveckan! Hoppas att du har laddat batterierna så att du orkar både springa och jobba och hinner inte längta efter dottern allt för mycket!
  Ha det alldeles suveränt gott Lotta!/Anja

  SvaraRadera
 5. Så skir och fin blomma, vacker på bild. Konstigt nog har jag varit rätt flitig med mitt joggande, lite glad över det. Tur det, för en massa gott fika och choklad som slunkit ner, alldeles för gott.

  Vad trevligt med en inneboende och du har rätt att man kan fynda fantstiska fina skaer på loppis. Blir inte lika mycket för mej nu, har det jag behöver (Fast for på en kul loppisrunda i somras, återkommer om det)

  Jobbarvardag kan kännas lite jobbigt, men det blir nog bra med det Lotta.

  Kram Lissen

  SvaraRadera
 6. Så himla söt violruta! Jag har aklejrutor, men ville ha fler rutor och köpte någon i våras. Nu minns jag inte vad det är och inte har den blommat heller, kan ju alltid hoppas att det är en violruta, ha ha.

  Vad roligt med en en inneboende! Ja, nu är det ett tag till nästa semester, eller nej vi har faktiskt bokat in en italienvecka i september så vi får en extra vecka då.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Jätte-jätte-jätte-lat semester låter som en jättebra semester tycker jag. Det är väl på semestern man "ska" lata sig och bara vara. Väl?

  Hoppas jobbstartandet går som en dans. Det brukar ju gå snabbt att komma in i rutinerna igen. På gott och ont ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera