måndag 8 juli 2013

Hemma hos Johanna & David


De här bilderna har legat och väntat ett tag, men det kom en helg och sommarvärme emellan :) Vi har haft en härlig segelhelg! men inga bad, det är allt lite kallt fortfarande - för mig i alla fall och nu är jag nyss inkommen efter en skön eftermiddag/kväll ute i trädgården.

För att återgå till J & D trädgård, de hyr alltså ett hus i Hyssna, och har fått fria händer i trädgården och nu har de förvandlat en tråkig stenbelagd yta till en grön hörna!

Här står jag vid kanten av polen och ser mot huset, staketet är kring altanen. Här ser man den innersta rabatten som inte är klar än - det skall till lite fler stenar och sedan kan växterna komma i jord.Rabatten delas med en bred stengång som D har lagt själv. Nedan ser ni färdig rabatt till vänster och pågående till höger. Grävt har vi alla gjort och växterna är lite nyinköp, lite från mig och lite från kollegor. Basen är tåliga perenner (skall klara zon 3-4) som planterats i grupper och återkommer i båda rabatterna; Daggkåpa, Buxbom för det vintergröna, Iris av olika slag, Stäppsalvia, Riddarsporrar, Stjärnflocka, gräs och en svartstammig Bambu.

Här är en översiktsbild från andra hållet. Där stengången tar slut skall en stilren rosportal sättas upp. Trädgården fortsätter runt huset, gräsmatta i mängder och bra potential för nya planteringar :)


Denna veckan har Johanna semester och jag tror att hon idag har ställt ut den fina fontänen David fick i present när han fyllde år. Den är i etager, 3 st stenar som vattnet skall porla i och sedan vidare i dammen. Tror det fick bli flytt av Buxbom.... det blev lite trångt :)


Tanken är att rabatten skall vara "fin" från alla håll, och då får man tänka till lite när man planterar - hög och lågt ni vet - samtidigt som man inte skall se allt med en gång, utan gå runt från andra hållet och upptäcka nytt.


En liten Budda har hittat hit.... och i bakgrunden ser man poolen och pooldäcket.


Johanna valde rätt vecka att ha semester - kan inte bli bättre väder! Jag jobbar en vecka till - men tar en kortvecka, för på onsdag-torsdag, tar jag och Johanna en liten tur till Österlen! Det skall bli jättekul! Vi har bokat en övernattning på vandrarhem men annars är inget planerat mer än Kivik och Mandelmanns förstås! så vi får se vad vi besöker. Om någon har tips på "sevärdheter" så skriv gärna en rad, allt är av intresse: natur, stränder, städer, keramik, loppis etc.

Hoppas ni alla har det bra, både ni som har semester och ni (vi) som jobbar och har det goa kvar :)

Ha det allra bäst i sommaren ♥


6 kommentarer:

 1. Vad roligt att få anlägga en trädgård, jättefint blir det!

  Ha det bra i värmen, kram
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Så härligt att ha en dotter som är trädgårdsintresserad. Ser jättefint ut vid "deras" hus.
  Ett par dagar på Österlen är ju aldrig fel ;) Fridens pizzeria en bit utanför Kivik är kanon men då behöver ni boka bord omgående. Brantevik är en riktig pärla. Ett litet fiskesamhälle med många fina små hus, trädgårdar att kika in i och stora varma klippblock att skutta på eller vila på :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fint det blir! Vad trevligt det låter att åka på tur med dottern:) Hoppas att ni får det jättekul:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vad fint de anlägger sin trädgård! Mysigt att ha någon nära att dela sitt intresse med.

  Skönt att snart få semester, själv räknar jag dagarna och nu är "bara" tretton kvar.

  SvaraRadera
 5. 'Stenshuvud' naturreservat är ett ex. Gå ända upp se vacker utsikt vid havet, det ligger strax eft Kivik. Hoppas ni får en härlig tripp, österlen bjuder på mkt sevärt
  det beror på vad man önskar se och göra.

  Vilken härligt trädgård att anlägga och mycket jobb.

  Njut i denna ljuva sommartid.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera