torsdag 11 juli 2013

En tvådagars-tripp.......


Jisses, det här skall jag göra om fler gånger! att veckan innan semesterstart, göra ett litet avbrott, en liten avstickare - det behöver inte vara något märkligt utan just bara ett avbrott!

Jag och äldsta dottern Johanna (som har en veckas semester nu), stack på en rätt så impulsiv roadtrip till Österlen. Bokade snabbt ett vandrarhem, jag har tur att ha världens bästa chef som gav mig ledigt hastigt och lustigt - och så åkte vi tidigt onsdag morgon söderut  - sträckade ned till Kivik och körde sedan efter humör och lust.

Vackra Skåne och Österlen!

Johanna i vallmobacken, sanddyna vid Ale stenar.

Vi hade kanonkul - såg massor av fint, besökte butiker, loppisar, cafe, shoppade, besökte trädgårdar och övernattade på mysigt vandrarhem, halkade ned för sanddynor vid Ale stenar bara för att fota den vackra vallmon.
Nu sitter jag i soffan, lagom trött :) men glad och det känns som om jag haft en veckas semester! men vi var bara iväg två dagar....... :)  Nu skall jag jobba en dag och sedan har jag riktig semester :)

Tvådagarsresan är det bästa jag gjort på länge ♥


11 kommentarer:

 1. Vilken underbar bild på Johanna i vallmohavet:) Kan tänka mig att ni hade det roligt:) Minnen för livet ! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Österlen är underbart!!! Vår dotter bor där så det blir en och annan :-) tur dit. Underbara vallmobilder. Små korta och intensiva resor lever man länge på!
  Ha en skön semester.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Bara det att uppleva detta vallmohav var en fantastisk upplevelse, förstår jag. Ibland kan man verkligen ha tur och allt bara ramlar över en. Det ser lite farligt ut i vallmoslänten, vilket gör bilden ÄNNU bättre!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Det både låter och ser ut som att ni haft underbara dagar.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken bild! Ale stenar ger mig så fina minnen, innan vi hade barn åkte vi en skåne runt-tur i gammelvolvon, eller från kust till kust kan man också kalla det. Sov bak i volvon, från kusinträff på västkusten ner runt skåne och upp på östkusten och hem till Hälsingland.

  Önskar dig en riktigt skön semester!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Så nydelige boilder! Likte spesielt godt de med havet og valmueengen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oppdaget nå at jeg hadde skrevet boilder, mente selvsagt bilder:-)

   Radera
 7. Men åhhh så vackra bilder.
  Jag har varit ett antal ggr i Kåseberga och på
  Ale stenar, gillar vyn där, men tyvärr aldrig råkat se vallmobacken. Vilken otur att jag missat tiden för blommningen där. Vi älskar
  oxå Österlen kusten.
  Så kul att bara sticka så där 'ett tu tre'.
  Det brukar vi oxå göra, det blir roligast.
  Jag har bara två dagar kavar att jobba i vec.29
  sen semester i 25 dagar.
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder. Förstår att ni haft det väldigt bra.
  Skön semester!
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Heisann!

  Har du anledning til et lite "avbrott" til, feks på søndag da det arrangeres Blogger´s Sunday Walk.
  Mer info finner du på bloggen min. Ha fortsatt fin kveld ;:OD)

  SvaraRadera