måndag 1 juli 2013

Det blev grymt bra!Muren börjar  bli klar, närmast i bild har två nya lager mursten lagts på, allra längst bort i bild, endast ett lager, får bli mer i morgon. Känslan av inramning kom direkt! Så mycket bättre, mer markerat, lite mer "ordning" mot den rufsiga slänten och grusgången känns konstigt nog större - det här blir kanonbra!
en regnskur avbröt dagens arbete, det är några stenar kvar att lägga på. Viktigt är att första lagret blir rakt och stabilt, men det lagret hade vi ju innan. Lite färgskiftning men snart är den nya stenen mossgrön :)

Maken fick till en fin sväng på muren mot trappan, lite pyssel men det är han bra på. Undra om man kan måla en betongtrappa? Våran är sliten, lagad och lappad, hade varit snyggt om den var grafitgrå :)
I morgon blir det till att skyffa grus och sedan jord och sedan plantering!

Här är min nya, fina Trädgårdshortensia :)Syns i morgon ♥


12 kommentarer:

 1. Det blev både jättebra och jättesnyggt! Vilken skillnad det blev:) Tänkpå att en målad trappa blir kan bli jättehal av både regn och eventuellt alger. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Nu fick jag lite bränsle på elden här hemma. Vi har haft murplaner länge nu, men aldrig kommit till skott. Nu börjar det bli dags! Det där så jättesnyggt ut.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Så härligt när man känner sig sådär nöjd med ett projekt. Kommer säkert bli mycket lättare att få till det med plantering mm nu.

  Jättefin hortensia! Sådan vill jag också ha i kruka tror jag minsann.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh, hortensior är verkligen en favorit, vet inte vad det är med dem som får mig att smälta så totalt! Håller med dig om att det blev bra med muren, det har ni gjort bra.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Håller med, det blev grymt bra! Någon gång ska jag ta tag i murbyggande här hemma också. Inspirerande :)

  SvaraRadera
 6. Så snyggt det blir!
  Visst kan du måla trappan, det finns en färg från Nordsjö som heter på mur och minns jag inte helt fel så är det den som gäller för all betong ute (i deras sortiment). Men nämn i färgaffären att det är en trappa för det är skillnad på att måla sånt man beträder/sliter jämfört med t.ex en hussockel /Kramen!

  SvaraRadera
 7. Snyggt Lotta, vad ni har jobbat.//Britt

  SvaraRadera
 8. Blev verkligen jätte bra och snyggt!

  SvaraRadera
 9. Håller med. Grymmarns snyggt är det! Jag tycker trappan är fin som den är - iaf på bilden. Men du kanske har photoshopat den snygg ;)

  Och tänk att hamna mitt i en rea på Plantagen. Vilket tragiskt öde...

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 10. Det gör ju en otrolig skillnad! Vi fixar ju också med slänten i år och det gör mycket att få en "kant" istället för grässlänt ända ner. Jag är inte riktigt klar än, tog en paus nu när det mesta är planterat. Sommaren har ju bara börjat, typ. :)
  Så bra med en svärson i den branchen, det vill jag också ha, haha, men inte än på några år. :)

  SvaraRadera
 11. Men, Lotta - vad fint det blev!! När du först skrev om projektet, tänkte jag, hmmm vilket onödigt arbete ... Så fel jag fick!!! Tusen gånger bättre än jag kunde drömma om! Vilken fin karaktär det blev på "området". Bra gjort, och glöm nu inte att så vallmo nästa år! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera