söndag 30 juni 2013

Gårdagens bukett


När jag igår kom hem (efter en kortvisit i stugan) så gick jag en runda i täppan, detta var innan h-t bröt lös i form av kraftiga regnskurar, plockade en bukett med daggkåpa (världens bästa perenn) och Honungslök - några av blommorna orkade inte växa uppåt utan hade valt att krypa längs marken - synd om dem för då blir de nedtrampade, mycket bättre att de får vara med i buketten :)Honungslök har en vacker blomma men en massa bladverk som sniglarna älskar att gömma sig under, därför rensar jag bort det mesta av bladen. Johanna - de här lökarna får du köpa och plantera :)

Stackars pion........ har helt hamnat i skymundan för Aklejrutan, "Thalictrum aquilegiifolium" ,men å andra sidan så kanske den klarade sig från störtskurarna i går kväll, genom att ha Aklejrutan som "paraply".

Har inget namn.....

När jag fått på mig kläder och kommit i ordning, skall jag gå ut och se om regnet ställde till med något - får nog tömma krukor på vatten i alla fall.

Sedan skall jag placera ut fynden jag gjorde i fredags - skulle bara svänga förbi Plantagen och hamnade mitt i sommarrean! Sicken otur ;)  Hem kom en jättefin Trädgårdshortensia, två Nävor till slänten. Jag fyndade till Johanna med: Trädgårdshortensia, Kantnepeta, Stockros och Riddarsporrar - först var det 40% rea och sedan blev det "köp 5, betala för 4" - bra fyndat eller hur?!

Idag blir det kalas för Johannas David, "svärsonen" som fyllt 30 år, han kallar mig svärmor, så då är det inte mer än rätt att jag kallar honom svärson :)

Jag tänkte ta med kameran och fota Johannas trädgårdsprojekt som är under arbete. Det tar tid att anlägga en helt ny rabatt och alltid svårt att placera ut växter på en tom yta - men de går ju att flytta om det inte känns bra.

Önskar alla en skön söndag ♥


10 kommentarer:

 1. Hejsan Lotta!
  Skyfall slapp vi men kylan, vinden och de ständiga regnskurarna som kändes som småspik mot huden är enerverande.
  De ynka pioner som slagit ut ser ut som döende svanar i rabatten och resten har ingen lust att slå ut.
  Börjar kännas som en riktig nitlott att frivilligt ha valt Västkusten som bostadsort när jag kunde ha valt Östkusten i stället för ett antal decennier sedan;)))!
  Otroligt vackra bilder - som alltid!/Anja

  SvaraRadera
 2. Ja det var ett riktigt skyfall i går kväll, var ute på kvällskvisten för att försöka att rensa klar den rabatten som jag hållit på med i två dagar. Låter som om den är enorm men det regnar ju hela tiden så det blir bara korta stunder;( Hann precis innanför dörren innan det bröt ut, får gå ut och titta idag om något blivit fördärvat/nerslaget. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Ja du,vädret är en trist historia och det ska vist inte bli så mycket bättre under veckan heller
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 4. Min honungslök är redan avblommad men där finns alltid någon som behagar växa åt fel håll. Märkligt.
  Daggkåpan är jättefin men finns inte med i kökets bukett just nu. Kanske i nästa?

  Hoppas du får en fin söndag!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Rea är aldrig fel, tänk så det kan råka bli!

  Ha en fin söndag,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Mmm... honungslöken är en favorit hos mig både ute och inne för sin förmåga att smälta in färgmässigt och lyfta växter runt omkring. I min köksbukett just nu finns en vitblommande Allium, Ornithogalum magnum och ett vitstrimmigt gräs. Tack för tipset - jag ska undvika alla plantskolor ett tag nu då ;-)

  SvaraRadera
 7. Buketten ser exklusiv ut, verkligen bedårande.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 8. Bedårande vackert i sin "Enkelhet". Tyvärr har mina honungslökar blommat över.
  Vi har nog klarat regnet bättre här uppe. Pionerna står ganska fint nu när jag kom hem från min tripp.
  Besökte en fantastsik trädgård och plantskola sista dagen i Storbritanien. "The Beth Chatto Gardens" utanför Colchester. Har aldrig sett så fina plantor på ett och samma ställe. Tur att jag inte hade så mycket plats i bilen för då hade det blivit attans dyrt. Men självklart blev det en liten låda med några Afrikanska liljor och några fina tremasterblommor i en spännande färg.Betydligt billigare än hemma.
  Tyväärr hann jag inte med fler trädgårdar, golfen gick före den här gången!

  SvaraRadera
 9. Klickade just i "Tittar in och säger Hej" Jag följde dej på "Trädgårdsblogg-tiden" .. det var väl runt 2005 har jag för mej.Hapset och maloppa.. var några andra jag följde. Har också för mej att vi sågs i Botaniska nångång och bytte växter.. Hittade din blogg nu av en tillfällighet. Roligt! Ha det fint!

  SvaraRadera