lördag 15 juni 2013

Roadtripp - tema trädgård: Ödsmål, Tjörn och Orust


Hemligheterna som jag och mina kollegor haft i ett par veckor, avslöjades igår - vår chef skall bli glad pensionär i september och har tänkt satsa stort på trädgårderi och visst passar det alldeles perfekt med en trädgårdsresa i "avtackningspresent"!



Vi har sedan tidigare haft en datum bestämd för planeringsdag men i år ville vi planera den själv och det gjorde vi :) Tror nog att chefen var lite nervös för vad vi skulle hitta på - eller hur Agneta?! :)

Vi började med ett besök hos Birgitta med bloggen Glädjekällan  - tack än en gång Birgitta för att vi fick hälsa på dig :D

Det är så här fint man skall vårda sina sticklingar, i en fin låda, på en charmig soffa. 

Älskar den uppstammade Buxbomen som består av flätad stam - måste testas!

Birgittas trädgård kan man inte få nog av att besöka! Vacker, lekfull och så mycket fina växter och träd.


Och till Johanna - här är massa inspirationsbilder! Kolla in stenen :)


Johanna - här ser du knopp på Krolliljan - den måste du ha :)

Birgittas make är en hejare på att tillverka trevliga atteraljer till trädgården, på bild ovan fina växtstöd - synd att vi inte hade mer plats i bilen - men vi kan ju hälsa på fler gånger! Staketet mot grannen blev jag nästan kär i! Egentillverkat och det är så snyggt! Får nog fjälska med maken.... :)


Gräs i kruka - japp, i morgon skall jag gräva upp lite Randgräs och sätta i kruka. 


Vackra stilleben: krukor och en korg med sten, det ser ut som om Birgitta precis varit på stranden och plockat sten - supercharmigt! 


Mera krukor - minibarrväxter.

Johanna - titta vad vackert med Irisar i grupp - kanske skall vi plantera dina lite tätare? och vad fint det är med kullerstenar vid stenplattornna.


När det var dags för lunch, åkte vi vidare till Sundsby Säteri - härlig miljö och god mat. 

Vi åkte sedan vidare till Orust blommor och Pelargonmuseumet och alla hade kassar med sig ut - vem kan motstå fina Pelargoner?! Och jag fick till min lycka köpt ett Fikonträd!!!!  En ny sort med vitt fruktkött för endast 169 riksdaler! 

Det var en härlig och trevlig dag på många sätt och faktiskt min bästa planeringsdag hittills :D  




9 kommentarer:

 1. vilken fin Roadtripp ni var ute på
  den bästa present man kan få
  och jag kom på att jag ska ta med en stor kruka med randgräs till dottern i midsommar
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder! Varför tar ingen med mig på en överraskningsroadtrip i trädgårdsvärlden tro?

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Å så fint det var i trädgården.Måste nog sätta randgräs i en kruka jag med.Har ju det i rabatten men där vill det gärna sprida sig för mycket.Kram.

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder Lotta från en fantastisk trädgård! /Anja

  SvaraRadera
 5. Oj oj oj vilken toppendag ni verkar ha haft:)) Birgittas trädgård är helt fantastisk, den måste din chef ha gillat mycket:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. oh underbara bilder från Birgittas underbara trädgård blir ju så sugen på en trådgårdsresa, ha en go vecka kram MOnica

  SvaraRadera
 7. Det var trevligt att ha er här. Roligt att chefen fick en lyckad dag.
  Ha det riktigt gott.

  SvaraRadera
 8. Oj - här har det hänt saker. En runda med inspirerande besök. Det är så kul att se hur andra har det i sina trädgårdar. Man får många tips - kan bli dyrt ;)

  Jag grävde upp en del randgräs (det sprider sig ju mycket i rabatten) och satte i krukor i våras. De är superfina och jättesnygga nu! Jag gillar de bättre nu än när de stod i rabatten faktiskt eftersom de passar så bra i kulör till fasaden. Som det kan bli :)

  Lycka till med ditt nya fikonträd!

  Kram Tamara

  SvaraRadera