måndag 17 juni 2013

Mera roadtripp - nu i Marks kommun


Lika bra att köra på när temat ändå är på G, i lördags var jag och Johanna på två öppna trädgårdar i närheten av Hyssna.Först en trädgård som jag inte minns namnet på och det var blandat trädgård och antikbutik.Här fanns i alla fall en fin damm, jag tror alla drömmer om en damm med en näckros i :)
Nästa trädgård blev jag genast förtjust i, "Saras trädgård", en ung trädgård, lite kul det med, att få berättat om anläggning och varför de valde som de gjorde och vad kommande projekt är.

Om jag inte minns fel så berättade Sara att när de skulle gräva för köksträdgården, stötte de på en bilkyrkogård och med tanke på att det skulle odlas grönsaker, så valde de att täcka igen, lägga grus och odla i pallkragar för att inte få med ev metaller och gifter i odlingarna.Murarna de gjort själva var så läckra! Här var det odling i sand som gällde och det var endast gräsklipp som stod för näringen. Uppstammade bärbuskar gav lite höjd i planteringarna.Håll med om att det är fint! Kolla in den hemmagjorda bänken!


På andra sidan huset fanns det perennrabatter med buskar, träd och blommor. Vi fick en trevlig guidning, beskådade Sara´s fina keramik och fick tips om odling.

Efter trädgårdsbesöken åkte vi hem till Johanna och David och fixade lite i deras trädgård.Det är alltid roligt med trädgårdsutflykter och man får massor av inspiration. Nu är jag nöjd för ett tag :)
3 kommentarer:

 1. Den första hette Hjorttorps antik och kuriosa och den andra (Saras) hette Nyhagens trädgård ;) tack för en mysig lördag och ovärderlig hjälp i trädgården!!!

  SvaraRadera
 2. Härligt att kika runt i andras trädgårdar, tack för titten!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Har också några trädgårdar inplanerade att besöka här under sommaren. Ser framemot dessa trädgårdar//Britt

  SvaraRadera