onsdag 26 juni 2013

Planteringsbord


Min kollega sa idag att hon ville ha ett planteringsbord/potting bench vid sin stuga och jag sa att det har jag ett - eller? När jag tänkte efter så har jag inte gjort i ordning det än..... skäms på mig :) Oftas så står jag med en påse jord på gräsmattan och krukar om men då får jag kröka rygg, och vi vet ju hur det är med min rygg :)

Hur som helst, på med stövlar och regnrock och ut i regnet - det var bara ett tunt stril och sedan slutade det helt - och så fick jag fram alla pryar som man måste ha  och så fick jag städat i källaren på samma gång :)Det passade bra att jag gjorde klart för jag skulle också gräva upp några växter till en kollega och så har jag sett små frösådda plantor som jag behöver ta hand om. Nu är det klart och några sticklingar har kommit i jorden.

För mitt eget minne så krukade jag om Murreva och Alunrot. Gav bort Daggkåpa, Saxifagra, en stenpartiväxt och Murreva. Johanna - nu har jag Murreva till dig, den där som sprider sig och klättrar överallt. Förresten - jag hittade kottar när jag städade i källaren bland krukor och grejor och kom på ett tips jag läst på nätet, att det var bra att bottna med kottar i stora krukor istället för lecakulor/grus/stenar. Ett lagar med kottar innan jorden kommer i, fixar dräneringen och när det är dags att plantera om eller tömma krukan på hösten, så har kottarna förmultnat. Så nu fick jag användning för kottarna - och nya får plockas till hösten.Stegen jag har där, hade jag ett år krukor på men så blåser det och så faller de i marken, så nu är det katternas stege - de älskar att skutta upp och ned och sitta överst och spana på mig när jag grejar och donar :)Så det blev trädgårderi idag med, trots vädret! Jag bryr mig egentligen inte om vädret när jag är ute, behovet av frisk luft är större än bekvämligheten.

Fick gödslat lite med - perfekt väder för det arbetet. Lite sniglar strök med i farten..... visst är det hemskt mycket snäcksniglar i år!!!!! Jag hittar väl två bruna sniglar på 15 snäcksniglar - hopplöst att plocka och bära upp till skogen.

Nu blir det tv och stickning - god kväll på er ♥


7 kommentarer:

 1. Gott om snäcksniglar även här kan jag lova. De gör mer skada än vanligt också tycker jag. Fy på dem.

  SÅ fin planteringsbord. Det enkla är det fina tycker jag.

  Ja, kruka lite små självsådda plantor skulle man kanske ta och göra? Murreva har jag också och jag skulle vilja prova att sätta en tuss inne i Lugnet för att se om den kan trivas där i plattspringorna.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är nåt med trädgårdsarbete som gör att man kan vara ute i nästan alla väder. Finte blev det också det du satte ihop! /Lena

  SvaraRadera
 3. Visst är det skönt med lite trädgårdstid och då spelar vädret ingen roll. Tack för tipset med kottarna!

  SvaraRadera
 4. Vilken energi!! Du kan verkligen vara nöjd med ditt värv!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Planteringsbordet står oanvänt även här. Håller till på gräsmattan precis som du. Jag har som tur är inte någon ond rygg. Uppifrån och ner är inte alls så svårt om man läser på lite. Jag utgår ju från "Tant Koftas" häfte. Fritt-etter-fana, den imponerar på mej!

  SvaraRadera
 6. Kottar i botten på krukor, vilken bra idé. Varför har jag inte tänkt på det innan,
  vi har hela skogen full det är bara att plocka. Givetvis bättre än lerkakulor.
  Jag äger inget planteringsbord, men borde ha ett, den där ryggen bör stå rak.
  Mkt bra klätterställning för katter blev det.

  Man känner sig nöjd av att få undan röjt.
  Må fint/ Eva

  SvaraRadera
 7. Jag gjorde planteringsbord av det gamla bordet/vagnen till grillen, när vi nu ändå köpte ny grill. Och på köpet då så fick jag hjul på bordet så blev det enkelt att flytta undan när planteringssäsongen vilar.

  SvaraRadera