tisdag 25 juni 2013

jag gick ut kl 17


och in kl 20.30.... vad hände? Jo, jag hade sekatören i bakfickan....... sällskap av katterna och inget regn. Jag började ansa lite i det förvuxna...... lite här och lite där. Ryggen har blivit riktigt bra idag och jag har jobbat idag. Jag hade med mig en liten pall ut så jag inte behövde böja mig och det är lätt att förlora sig bort i trädgården och tiden.

Buxbomen ser jättefin och frisk ut och nu är kloten ansade.

Hur kan det vara torrt i jorden när det har regnat så? Dricker växterna så himla mycket? eller är det för mycket växter i rabatten? kanske skulle jag vattnat - det skall regna i morgon........

Så jag satt på pallen, klippte lite och istället för att slänga klippet, började en bukett formas.Hittade en å annan snigel..... klipp!  (Christin på jobbet.... det hade du inte gillat :)   Snäckorna kastade jag in till grannen, tycker fortfarande det är lite skum känsla att trampa på dem.

Konstaterade att jag älskar Nävor! Så tacksamma och fyller ut bra och om någon har en Näva (gärna vit eller blå) och vill skänka bort - tänk på mig :)

Daggrosen (fick för ett par år sedan ett litet, litet skott av Christer, har också en jättefin smultronschersmin som oxå kommer från Christer och var ett litet skott när jag fick den)  har brett ut sig alldeles för mycket och en gren blev stommen i buketten, två pionkvistar av "White wings" (inköpt i skåne på en av trädgårdsresoorna) som hade lagt sig ned, vit Stjärnflocka (självsådd från frö för många år sedan) och Vitpytta (fått av kollega)  - jag tycker om när växterna är förknippade med en person eller en händelse - det blir liksom en trädgårdshistoria......och i mitt sovrumsfönster är det nu jättefint ♥
Vad gott jag skall sova i natt :)7 kommentarer:

 1. Hej,
  det är nästan som du skriver om mig. Tiden rusar, en bukett brukar det bli och jag klipper också sniglarna (fast jag trampar nog på dem också).
  Linnéa

  SvaraRadera
 2. Tiden bara försvinner när man är i trädgården. I dag har vi ett riktigt regnande. Så i dag blir en innedag med en bok.//Britt

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det konstigt? Händer aldrig mej :)
  Fast idag vräker regnet ner så idag blir det nog inte mycket gjort utomhus.

  SvaraRadera
 4. Kul när man får växter av andra. Om jorden är torr, rinner vattnet förbi...

  SvaraRadera
 5. Så fin bukett det blev och vilken härlig bild på det öppna fönstret med buketten.
  Om du kommer hit så finns både vit och blå näva att få :) Inte för att jag ska göra mig av med dem, älskar nävor, men en bit av varje kan du få utan problem.

  Det är så härligt när tiden bara försvinner sådär som när man går ut. Här regnade det i går kväll och nu också. Jag bakar!

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Tiden upphör att existera när man jobbar i trädgården!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Du äger ett riktigt vackert sommar fönster, visst kommer du att sova sött.

  I en trädgård blir man helt förtrollad, tiden finns inte.

  Kram/ Eva

  SvaraRadera