tisdag 28 maj 2013

för en vecka sedan...


såg det ut så här,


entrerabatten, japanska lönnar


och det förändrar sig varje dag, men alldeles lagom fort, tror det är att det är lite mulet emellanåt och att det är bra.

vita narcisser och fina, vita tulpaner


Men det måste vara optimalt väder för växterna för de ser ut att trivas, blommar som de aldrig gjort förut - i snitt +18°, lite regnskvätt varje dag och lite sol.

vackert är kort... kungsängslilja


Idag började dagen med regn, sedan klarnade det upp och värmen slog till. Åskan mullrade när jag åkte hem och så kom en liten regnskvätt och så kom solen - så håller det på hela tiden *ler förnöjt*.

Spirea är en favorit hos mig
Fylld Blodört - också så himla fin! Köpte en rejäl planta på Råda säteri växtmarknad i fjol och det är nog det bästa köp jag gjort!

fylld blodört


Och jo tack, elaka infektionen är botad med antibiotika - tänk att man kan bli så utslagen av en UVI, trodde nästan jag fått influensan! Men nu har jag lärt mig att inte sitta på kalla stenar.... :)

Har upptäckt varför mitt gräs är naggat i kanterna,

busiga Freja

förstår inte varför de skall äta av trädgårdsgräset, när de har en hel gräsmatta och skog att äta gräs i?!8 kommentarer:

 1. Det blommar fint!!
  Här har vi hundar som betar av prydnadsgräset!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Kungsängsliljan är sagolikt vacker, tyvärr har jag den inte.
  Njuter av dina bilder.

  Freja njuter också i det gröna, det gör Sixten för han vill aldrig gå in
  denna tid punkt på året.

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder som vanligt. Kungsängsliljan är en favorit, men det bor inte några sådana hos mej. Och jag håller med om att det hade varit mycket mer praktiskt om katten ätit gräsmattegräset i stället för rabattgräset :)

  SvaraRadera
 4. Visst är det makalöst vackert nu. Håller med dig att det växer hiskligt bra. Ser att du har likadana tulpaner som jag. De gulvita med gröna inslag. Blommar som bäst i min "uterumsrabatt".
  Önskar att jag kunde ta en vecka ledigt och njuta med trädgårdspyssel. Hinner inte med något. Gör allt och inget. Golfen tar lite för mkt tid men ack så roligt sätt att få motion.
  HA det gott!

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder, om detta "omvartannatväder" fortsätter så kommer det att bli totalt övervuxet i trädgården:) Kom hem från stockholm efter tre dagar och WOW vad det hade vuxit!! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Nu går det snabbt allt är så fint, men jag ligger efter med att rensa så jag är snart invuxen//Britt

  SvaraRadera
 7. Älskar Kungsängsliljor. Blev så glad när jag skulle flytta 4 st häromdagen och insåg att det var fullt av små lökbebisar överallt i jorden. Så nu har jag grävt ner dem lite överallt i trädgården.

  SvaraRadera
 8. Ah.... vilka härliga bilder Lotta... Kungsängsliljorna blommade över alldeles för snabbt här men i övrigt håller det ett ganska lagom tempo precis som du säger, och jag gillar det <3
  Ni vill vi ha en fin helg dvs.regn coh blås-fritt, ett besök på Malmö Garden Show står på schemat och resterande tid behöver jag i trädgården. Det finns så mycket man vill hinna med nu!!!
  Ha det gott /Kramen gittan

  SvaraRadera