måndag 27 maj 2013

men hallå.....Varför har inte dygnet fler timmar? så att jag kan njuta ännu mer av den härliga årstiden! Det känns som om vi har en härlig vår, eller försommar just nu. Lagom temperatur kring + 18 eller mer, ibland kommer det en regnskur, vilket är skönt för det är mycket pollen i luften, som lägger sig som ett gult lager över allt.

Jag går ut så fort jag kommer hem, och går in när det börjar mörkna, för jag måste ju sova för att orka jobba :)

Idag fick jag ta det lungt, har fått en ilsken infektion (satt nog på en kall sten i helgen..... ) och jag var tvungen att vila i dag..... trist men nödvändigt. Jag tog en tur med vattenslangen i alla fall :)

Veckan som gått? Som sagt, mycket ute. Det blommar, det knoppas och en del växter jag trodde dött i vinter har sakta börjat vakna till liv.Mest orolig blev jag när en vinstock jag har på friland var alldeles genomvåt! Oj tänkte jag men efter en stund på nätet, visste jag att den blöder, stackarn... :) Inget att oroa sig för, eller göra något åt. Nu kommer bladen och den ser frisk ut.

I växthuset har tomter kommit i jorden och en söt gardin har kommit upp för att skugga - lite mysigt skall det ju vara med :)Tankar om projekt har jag förstås, först den där j-a slänten, men också någon form av tak över en uteplats som är under en megastor Ek. Tankarna går åt pergolahållet med ett tak i segelduk som sitter på stålvajer, så att det går att dra ut eller hala in - tja, det får jag nog fundera på mer... :)


I lördags var jag på bröllop, en kollega gifte sig och det var så fint! suck... :)Maj månad är verkligen bröllopens tid :)

Jag blev uppvaktad på mors dag med blomsterbukett, god choklad och två fina ljuslyktor. På e.m var vi hos Johanna och David och där fick vi middag med god paj till dessert - alldeles perfekt :)

Ha det så himla gott och njut av vackra maj ♥
3 kommentarer:

 1. Ja visst skulle dygnet ha fler timmar! Man kunde omorganisera på något sätt så de mörka timmarna vinterhalvåret blev färre och så fick man fler nu...? Det vore nåt, det. Sova bör man, och jobba också. Fantastiskt ute nu, man tror nästan inte det är sant. Ha det bra i trädgården och hoppas din infektion gett med sig,

  kram
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Fy sjutton för kalla stenar
  ja,nu är det helt underbart ute
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Inte bra med kalla stenar.

  Maj måste vara en av de månader på året då man allra mest önskar fler timmar på dygnet. December ligger nog också högt på den listan.

  Det där med tak över uteplatsen låter jättespännande. Kom i håg att dokumentera för omvärlden (läs:bloggläsare) när ni börjar med projektet.

  Kram

  SvaraRadera