måndag 1 april 2013

Påsk


God fortsättning på påskhelgen! Sista helgdagen idag, måndag=annandag påsk. Det har varit jätteskönt med långledighet vid stugan. Johanna och David följde med och så även deras två katter - första gången de bytte miljö och det gick jättebra - de stortrivdes.




Kattbilder foto Johanna



Vädret: kalla nätter men strålande sol på dagen och för var dag som gick, så tinade isen mer och mer. Isen går hårt åt bryggan, det är enorma krafter när isen rör sig, i år har den slitit av de kraftiga kedjorna två gånger! Det gäller att förankra bryggan innan isen tinar helt - annars får vi hämta bryggan borta i viken.



Det gick inte att göra så mycket annat utomhus, fortfarande kraftig tjäle och eldningsförbudet gjorde att det inte blev någon påskbrasa - vi får spara brasan till Valborg.




Vi har fått mycket sol, frisk luft, avkoppling och mys. Min födelsedag inföll i år på påskafton och det blev god middag med efterätt och paket :)



Nu är vi hemma i stan igen och idag blir det en hemmadag för min del, tänkte jag skall prova att hänga ut tvätt på tork! Det finns väl inget härligare än att lägga sig i lakan som hängt ute på tork. Jag skall omskola tomatsådden och vara ute mycket förstås! Makens skall prova fiskelyckan - idag är det havsöringspremiär!



Ha en härlig dag ☼


5 kommentarer:

  1. Vilka härliga dagar ni har haft i stugan med nära och kära och katterna, ja de är ju också kära och nära naturligtvis:) Grattis i efterskott;) Själv har jag åkt på en bacill så nu hostar jag och känner mig lite hängig;( Hoppas verkligen inte att det blir långvarigt, tur i oturen att det fortfarande inte går att gräva i rabatterna:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Katterna såg ut att trivas!
    Grattis!!
    Mariana

    SvaraRadera
  3. Härligt med frisk havsluft! Nästa gång ni kommer dit har det kanske smält mer så det finns mer att göra utomhus.

    Tvätten ute - det har jag inte hunnit med ännu. Tänkte på det idag men kom inte så längt. Fastnade i rabatterna :)

    Kram

    SvaraRadera
  4. har förstått att det var rätt OK på kusten då det var landvind.Ångrar lite att vi inte åkte ner till Frösakull. Samtidigt har det varit så skönt att bara ta det lugnt här hemma. Båda döttrarna var hemma periodvis. De är ju det viktigaste vi har så det är kul att de vill umgås.
    Jösses vad fina katterna ser ut att vara . Tyvärr blir det inga djur här pga allergi.
    I år lär det bli en intensiv vår när de väl kommer igång. Det rätt häftigt med min söderrabatt som är i full blom. Går man två meter längre ut finns det inte en knopp som kikar fram. I vanliga fall brukar vårblommorna komma ung samtidigt på hela syd sidan.
    Min blåsippe hörna står under tjockt lager av snö. Förra året blommade det för fullt!
    Läste någonstans att det var försvagade jetströmmar pga mindre is i Arktisk som bär skulden till detta!? Låter inte bra...
    Ha en skön vecka!

    SvaraRadera
  5. Låter som en super mysig helg, grattis i efterskott. Vilka söta små kissar :)

    SvaraRadera