måndag 1 april 2013

En ny vecka nalkas...

och jag har inte gjort någon lista! vad hände?! Jo, jag har gjort allt jag skulle göra... lite snopet!

Idag fick jag städat (det straffar sig att vara borta flera dagar), tvättat ikapp mig och fick tvätt torr därute idag - härligt!Fick placerat ut några krukor med penseèr, det blev alldeles för varmt för dem i lilla växthuset! Krattade lite och satt sedan en lång stund i solen och kopplade av så totalt att jag somnade..... ;)

Tomatsådderna är omskolade och det är alldeles för tidigt att så något mer, nästa gång jag sår blir det i krukor i växthuset; luktärtor kanske?

Cykeln får vänta, det är fortfarande minusgrader tidig morgon och jag vill inte börja dagen med att frysa :)

Men så har jag fått en utmaning av Marina: Tabata! Det finns en sida på facebook som utmanar till 45 st Tabata i april. Tabata intervaller är korta maximalintensiva 20 sekundersintevaller som följs av 10 sekunders vila. Intevallerna upprepas 8 gånger och ger en total träningstid på 4 minuter. Intevallerna kan användas på såväl renodlade konditionsövningar som t. ex. löpning, rodd och hopprep men också med stor framgång på styrkeövningar som t. ex. benböj, armhävningar och sit-ups.

Och tja, träningen skulle behövas prioriteras, jag har varit riktigt lat! Ingen springrunda denna vecka - skulle sprungit när vi var vid stuga men så fanns ingen vatten så jag kunde inte duscha, och då struntade jag i det.

Så det blir ingen att-göra-lista, det får bli fokus på springning och Tabata istället. Tack Marina för att jag fick en spark-i-baken :)  Nu skall jag leta efter nybörjarövningar att kombinera i Tabatapass. Kanske skulle jag skaffa mig en Tabatakalender? här på bloggen? Det får jag klura på......

Ha nu en bra vecka ♥


8 kommentarer:

 1. Nu kommer nog våren på riktigt snart! Och det finns inget härligare än nytvättad tvätt som fått hänga ute...

  kram

  SvaraRadera
 2. Gillar bilden på skuggorna från tvätten :)

  Som jag skrev så valde jag sit ups och benböj idag. Tänker att dips och plankan också kan funka för mig. Hopprep tipsades om på fb-sidan och jag kan tänka mig upphopp och armhävningar i kombination också. Det beror ju lite på om man, som jag gjorde idag, bara kör Tabatagrejen eller om man avslutar sitt vanliga träningspass med Tabatan. Tror det är bra att titta på fb-sidan då och då för många skriver där om vad de gjort för övningar. Då får man tips. Nu kör vi Lotta!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Förresten, om du inte har laddat ner en Tabata-app så gör det. Kanonenkelt att använda.

  SvaraRadera
 4. Oj vilken produktiv dag och igår var ju kanonväder och även idag bjuds det på härligt väder och idag rastade jag cykeln till jobbet.

  Oj vilken utmaning med tabata det låter nyttigt och krävande men det är hög tid att varva upp flåset....

  SvaraRadera
 5. Ingen lista! Redan klart.. ja jag säger då det du är du nitisk och snabb.. men skönt då kan du ju lata dig resten av veckan.. hmm.. =). Själv har jag påsklov.. lov.. ja med modifikation då.. men det är ju självvalt =). Ha det gott kramar!

  SvaraRadera
 6. Gillar bilden av tvätten//Britt

  SvaraRadera
 7. Hej,

  Hittar inga kontaktuppgifter till dig på bloggen. Vänligen kontakta mig angående annonsering på din blogg. Glöm inte att nämna din blogg så att jag vet vem det är som mejlar mig. Mejla till joel.tukiainen@netbooster.com

  SvaraRadera
 8. Jag har varit utan lista en hel vecka, det gick bra de oxå hi hi.
  Väl hemma, ingen lista, men på jobbet många listor, inte kul.
  Ta det med ro.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera