söndag 10 mars 2013

Var är min energi?


Inte här i alla fall.... om det är viruset jag fick i veckan eller det kalla vädret - tja det är nog både, trött är jag i alla fall :( 

Jag försökte kurera mig med en övernattning i stugan fredag-lördag med syster yster och delar av hennes familj och klart det var roligt och trevligt och jag fick en stor portion med soljus men när jag väl är hemma igen så blir jag bara sååå trött.

Är vårtrötthet ett vårtecken?

Idag muntrade vi upp oss med besök hos Johanna och David, klappade kattungar och fikade och humöret steg lite, tillräckligt mycket för att jag äntligen fick sått både tomater och basilika.I växthuset vid stugan stod förra säsongens basilika kvar, knastertorr och fulla av frö - nu har jag sått lite insamlade frö och det skall bli spännande att se om det tar sig - kanske är det spirande i fröbyttor jag behöver?

Håller ni inte med om att det är trist - att det snart är mitten på mars och det är fortfarande minusgrader, tjäle och en hemsk, isande kall vind! I hallen hänger vårjackan och väntar, under står vårskorna redo för mina fötter - springskorna samlar damm - så när kommer du? Våren - hallå......?

14 kommentarer:

 1. JOOO! håller verkligen med dej, det ska vara vårväderlek nu! I dag har jag inte ens stuckit ut näsan, isande nordostvindar, som tjuter kan jag vara utan! Vill ha sol och i alla fall 10 grader varmt nu, så man kan njuta av att se våren komma smygande så sakta. Så man hinner med att se allt det härliga våren har med sig.
  Nu är man inomhus o tjurar!
  Kram! - som är vårvarm! Lena

  SvaraRadera
 2. Håller med dig till fullo Lotta! Jag är också otroligt trött... Idag tog vi med oss kaffekorgen för att gå en promenad kring fästningen. Det var så kallt att det värkte i fingrarna trots vantar.
  Vi hittade en bänk i lä och där var skönt men i övrigt var det verkligen iskallt.

  Jag fick sått lite igår och jag hoppas också att det ska ge lite hopp om vår... :)

  Ha en fin ny vecka!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. jag har tydligen också vårlängtan, spontanköpte en trädgårdstidning idag. Kallt och blåsigt även här. Fast det hindrade inte oss från att gå till närmsta vindskyddet och grilla lite.
  Vill bli av med isen NU!

  SvaraRadera
 4. Men visst är det väl så att mars är den månad när energin åker på semester. Min energi har iallafall stuckit iväg för tillfället så han kanske är på samma ställe som din. Jag tror dom kommer tillbaka när hemlängtan blir för svår=)).
  Ha det gott. /Knatten

  SvaraRadera
 5. Vad bra att du försöker göra saker, med nära och kära.
  Du ska se att energin snart kommer snart.

  Men lite sol och värme, vore härligt tycker jag också.

  Kram
  Lissen

  SvaraRadera
 6. Det gäller verkligen att kunna hitta på saker nu som gör att man glömmer det kalla vädret en stund:) Men jag har bestämt att i nästa vecka kommer den - våren alltså;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Ja, nu får det räcka med minusgrader! Men lite sådd piggar ju alltid upp:)

  Ha en finfin ny vecka,
  Rebecca

  SvaraRadera
 8. Våren står där och trycker någonstans, den väntar på att den dumma nordanvinden flyger
  sin-väg. Vi ska få se att Påsken blir fin. Den härliga Påsken som är en hälsning att våren är här.Tills-dess biter vi ihop.
  Kramiz

  SvaraRadera
 9. Snart kommer våren!
  Den håller oss bara på sträckbänken lite extra länge ;)

  Marie

  SvaraRadera
 10. Hei,
  Ja, eg trur det hjelper på energien å så frø. Blir veldig glad og pigg når dei spirer :)

  SvaraRadera
 11. Jag kan tala om att våren är inte här heller. Sol och väldigt vackert, men kallt som sjutton. Det var till och med -18 i morse när jag åkte till jobbet, det är alldeles för mycket. Har sått lite jag med och bläddrar fortfarande i mina trädgårdstidningar, nu får det banne mig bli varmare!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 12. Nä-men-kära-Lotta!
  Så tråkigt att känna som du gör - fast det är nog som du säger att vädret tar knäcken på en mentalt åtminstone. Till saken hör att vi har fått hoppa över en sommar - vi hade ju ingen -12! Inte undra på att det vore så härligt att få 'gosa' med rabatter ute och känna lite väderglädje;)! Har du dessutom en elaking i kroppen har du ju inte så mycket att hämta utifrån. Du får ränna runt hos kära och nära, klappa katter och andra - både två-som fyrbenta. Läsa glassiga magasin, äta praliner, ringa kompisar och studera växtkataloger - en bra tid för sådder av olika slag och du har ju redan fått tummen ur!
  Jag riktigt lider med dig! Hoppas att min klapp på din kind når fram!

  Tröstekram från Anja

  SvaraRadera
 13. Jo jag håller med!! Vi har haft 25-28 minusgrader på nätterna senaste veckan! Men nu måste det vända snart!

  SvaraRadera
 14. Ja, jag håller med! Det är urtrist med denna kyla som aldrig verkar släppa taget :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera