söndag 3 mars 2013

Vårtecken v.9


Det blev en trädgårdsdag idag - härligt! Fick gjort en hel del, rensat upp och beskurit som jag tänkt mig - är tuff i år med beskäringen, trädgården var så himla rufsig förra säsongen så det är skönt att ha tuktat för att få nya och friska skott.

Den irriterande stubben är nu pluggad och det skall  bli spännande och se när och hur den "vissnar bort".

Ett litet mobilkameracollage:Bild 3 är Hybridkejsarolvon  - kanske får jag se blommorna i år, i fjol kom en köldknäpp och de frös bort.
Bild 4 är många fina knoppar på min vita Tibast!

Katterna skuttade omkring och Tiger hade jättekul när jag klippte ned Elefantgräsets pinnar, de använder jag sedan till att fläta in i armeringsnät.

Satt en stund i solen med senaste stickningen - det skall bli en sjal, Pyttipanna heter den och den är poppis att sticka - det tar nog sin tid men vem har bråttom?!

Snödropparna har tittat upp! och så många det är, det är de dubbla Galanthus nivalis 'Flore Pleno och jag är så glad att de förökat sig! 

Ett annat vårtecken är mina fräknar och rosiga kinder - men det tar vi inte med på bild :)

Det är roligt att leta vårtecken - bara solen är framme så händer det en hel del, men så länge vi har minus på natten, så kommer vi ha tjälen kvar och faktiskt.... så längtar jag efter ett rengörande vårregn - allt är så dammigt och smutsigt och när bilarna kör på gatan så dammar det jättemycket! Undra när gatusopbilen (eller vad den nu heter) kommer körades? Det är också ett vårtecken :)

Ha det bäst ♥


10 kommentarer:

 1. Har också röjt lite i en rabatt idag:) Men det tog en stund att måla 2 av trädgårdssofforna så det blev inte så där värst lång stund:) Men nu är det ljuvligt när man ser hur det poppar upp lite snödroppar och annat i rabatterna:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Lyckliga du som har vår
  här är det massaor med snö
  men på Onsdag åker jag till Göteborg och då ska jag njuta av snö fri mark för min dotter som jag ska till sa att de hade spelat boll i trädgården och fikat ute idag
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar dag du verkar ha haft! Härligt att ha så många och fina vårtecken redan nu. Själv kom jag inte ens utanför dörren idag (känns hemskt med tanke på det vackra vädret) men jag fastnade framför skidorna på TV. Ett Vasalopp och en 5-mil tog sina timmar. Jag är helt slutkörd nu ;)

  Jag hopppas på fint väder imorgon så jag kan ut och njuta och leta vårtecken!

  Önskar dig en fin vecka!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 4. Vilka vårtecken :) Här är mängder med snö men runt huset har det börjat tina upp och där finns det lite början till krokus och snödroppar :)

  Solen sken dock så jag ägnade ett antal timmar till beskärning jag med! Den där flätningen i armeringsnätet skulle jag vilja se på bild!!!

  Må gott!

  SvaraRadera
 5. De första utedagarna är så härliga! Du har hunnit en hel del tycker jag.
  Det där med yvighet i trädgården känner jag igen ibland. Ibland blir det då en akutbeskärning mitt i säsongen. Inte så bra kanske :)

  Ha nu en bra ny vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ett riktigt gulligt collage.
  Våren väntar vi på nu.
  // Eva

  SvaraRadera
 7. Härligt att våren är på gång. Gått en lång promenad idag och massor av folk är ute i sina trädgårdar och det är ett säker vår tecken. Tror vi får vänta ett tag till på sopbilen :=))
  kram//kullervilla

  SvaraRadera
 8. Men så många vårtecken du har sett! Här finns inte ett enda, och du ska veta att jag spanar som en galning. Jag behöver verkligen tro att det blir en vår snart.
  Jag satte lökar från samma snödroppe som dina i en rabatt i höstas- där är ett tjockt snötäcke som kräver många dagar med plusgrader för att sjunka undan.

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Här ligger fortfarande snön kvar..*suck* men idag kämpar solen för fullt att smälta alla snö och is. Tyvärr är jag fast inne p.g.a sjuk son. Får se om jag kan komma ut en sväng när sambon kommit hem. Längtar efter att få installera min nya varmkompost.
  Svägerskan min som bor på granngatan har fått upp sina snödroppar under snötäcket....
  Mys i vårsolen nu alla trädgårdsnissar

  SvaraRadera
 10. Alla vårtecken mottages tacksamt! Förutom kanske kattkisslukten nere på bron då, det är lika varje år. Tror det är någon som passerar ... Våra katter är kastrerade men de beter sig som marskatter ändå, ystra av vårsolen!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera