tisdag 19 mars 2013

Hopp om våren

Usch, jag är en riktig gnällspik! att jag inte skäms......  fast det känns just nu som om jag inte står ut med vintern längre! Å andra sidan, som någon på jobbet sa när vi pratade om väder och kyla, det ständiga samtalsämnet ni vet  - "vi slipper ju skotta i alla fall". Att man sedan klär sig som om man bor i Sibirien, det är en annan sak :)

Tack för pepp-kommentarer i föregående inlägg :) och vet ni - viruset bröt ut och försvann och jag blev mig själv igen, energin är faktiskt tillbaka - så mycket tillbaka så jag idag motat bort änglatofflorna (det fina namnet för dammråttor), putsat och fejat, köpt orangeröda tulpaner och minipåskliljor, putsat och fejat ännu mer och så fick spisen sig en avhyvling och det blänker och skiner och luktar gott :) Känner mig så nöjd nu när jag satt mig i soffan, tänt ljus och tjuvsmakat på lördagsgodiset.....

I helgen var vi vid stugan och lördagen var solig och fin men söndag morgon så var världen vit igen.Det blev bara mobilbilder för kameran glömde jag hemma, å andra sidan så finns det ju inte så mycket att fota nu :)
.För övrigt så ser min to-do-lista denna veckan ut så här:
-Dagligen vattna pelargoner och murgrönsviolerna som börjar vakna till ordentligt.
-Att ta tag i träningen igen - hade nedförsbacke och skolkade från inomhusträningen och sedan kom viruset...... igår måndag var det zumba, roligt och svettigt men jag har fortfarande svårt att lära mig höftrörelserna.
-Försöka komma ut och springa en gång/v - hatar att springa när det blåser.
-INTE skolka från onsdag- och torsdagsträningen.
-Fortsätta med vårstädningen - behöver tvätta fönster och längtar tills jag kan hänga ut tvätten.
-Till helgen skall jag köpa jord och plantera Dahliaknölarna jag fick av en kollega.
-Vill köpa penseer! Någon gång skall väl kylan försvinna...... å andra sidan kan jag ställa dem i lilla växthuset.
-Sticka klart vantarna.
-Mentalt förbereda mig för en jobbintervju.

Så nu skall jag packa träningsväska och sticka ett par varv på vantarna :)

Ha det bäst ♥

11 kommentarer:

 1. Det är okey att gnälla! Jag gnäller för fullt! Men bra att ta tag i saker och höfterna gör säkert som du vill snart;)

  SvaraRadera
 2. Har du också blivit med dahliaknölar! Jag med - och jag som trodde att jag aldrig skulle ha några... Har köpt jord och ska plantera dem till helgen. Trots den sibiriska kylan...
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Men Lotta, har du redan smakat på helgens godis??? Det är det som är bra med att vara vuxen. Man gör som man vill med sådant.

  Bra "att göra lista". De där bitarna om städning behöver jag också sätta på min lista. Iofs är det ingen idé alls att tvätta fönster så länge det storma jord från åkrarna.

  Penséer har jag i Lugnet men till ingen nytta. Det är ju så trist väder så jag tar mig inte dit ut.

  Snart vänder det, det bara måste bli så.

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Gnälla är ju det enda "roliga"man har nu ju:)) Det är jobbigt att "komma tillbaka" med träning, själv har jag ju en disk i ryggen som spökar och det blir bara lite gång på bandet ännu så länge vill så gärna börja med Indoor walking igen men det får nog vänta ett tag till:( Men jag har snart målat klart den andra trädgårdssoffan och det är jag så nöjd med:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Misströsta inte!
  Om drygt en vecka är våren här, enligt Aftonbladet. Känner lite panik för det är så mycket jag vill få gjort innan den kommer på riktigt. När den väl är här vill jag vara ute varje någorlunda varm och ledig minut.
  Putsa fönster och städa växthus får jag försöka hinna med under veckan.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Åh vad du fått energi, det riktigt känns ända hit vad glad du blivit igen.
  Att ha göralistor där man får styrka, kan vara en väldigt härlig känsla.

  Kram Lissen

  SvaraRadera
 7. Ååå nu längtar vi verkligen efter lite värme och vår.förra året den 29:e mars fotade jag fjolårets första blåsippor men i år är det svinkallt och snö :(

  Låter spännande med en jobbintervju :)

  SvaraRadera
 8. Härligt att höra att det är full spruta på Lotta i gen:)!
  Men, hjälp! Jag blir alldeles panikslagen av alla krav du ställer på dig. Varför är jag så slapp? Om jag åtminstone gjorde en lista som var hälften så lång som din skulle jag nog uträtta underverk...
  Glöm inte bort att skriva i en annan lista på allt du redan gör och är bra på och !
  Du är ju superduper... /Anja

  SvaraRadera
 9. Ja du får nog sticka en varm mössa också:), jag har nyss stickat mig en som jag trivs med och som är snygg och lättstickad. Jag drog ner lite vinter nu när jag var till Eskilstuna och Stockholm, varför skall ni ha vårväder när vi har vinterväder :), vi har haft ganska kallt emellanåt fast en betydligt mildare vinter än vad vi brukar ha så tjälen försvinner nog jättefort iår.Fast jag hoppas ni får vårväder snart:)Har börjat planera för att göra lite snyggt i sovrummet, takfärg är köpt, kikar på tapeter, och det finns så mycket och ändå så svårt bestämma sig, men roligt är det planera för renovering.Har lite fröer på gång, det ser just nu ut som att jag har massor med blå Bergsvallmo på gång men du vet hur jag har haft svårt driva upp dem förut men fröna skall vara färska och sur jord och svalt på natten så det verkar funka och fröerna fick ha det mörkt och ingen skötsel när vi var borta och det funkade bäst hittils av alla försök:)Har ju övervintrat köpt planta flera år nu så vet att den klarar sig här. Köpte vintersko i Stockholm, så bra sula och snygga var de, gick så mycket så min tå blev öm, var tvungen köpa mig större skor men de funkar nu med:)Köpte choklad i Stockholm där drottning Silvia köper sägs det och butiken var mysig men det var mysigt dricka champagne i Stockholm med, bo på hotell och besöka Ölkultur i Eskilstuna där sonen är medlem, oj vad jag drack mycket god öl, två brickor med kvalitetsöl, du må tro det var roligt och musikunderhållning med:)Sedan promenaden i Mariefred, att få se alla hjortar på nära håll var jätteroligt, och älgvan som jag är numera så vågade jag gå riktigt nära.Snart är våren här och jag kommer nog vara avundsjuk på er söderut ett tag men snart så kommer våren hit med:)Jag hoppas du får vara frisk nu och jag med har köpt träningskort och börjat träna, det är välgörande, men zumba vågar jag mig inte på, fast det ser roligt ut. / Lena i Luleå

  SvaraRadera
 10. Jag tror faktiskt att man får gnälla lite nu. Jag är innerligt trött på kylan! Igår kom det snö så det både räcker och blir över, idag har det närapå stormat. Fönstrena skallrar. Försöker få lite vårfeeling men jag längtar verkligen efter värme.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 11. Skäms inte ett dugg att gnälla just nu!!!Hade lovat att inte göra det men tålamodet är slut.
  Bara vinden mojnar så kan jag köpa detta.
  Fyllde en kruka med penséer som står i uterummet. Måste ha lite färg!
  Träning blir lidande. Totalvägrar att ge mig ut i nordanvinden!

  SvaraRadera