onsdag 27 mars 2013

Snabbstickad tröja

Som ni märkt så gillar jag att sticka och har förkärlek till vantar och sockar för det går hyfsat fort att sticka, finns så mycket roliga mönster, garner och färger och jag har en lååååång lista på vad jag vill sticka :)

Johanna har också börjat sticka och det går riktigt bra - när hon tar sig tiden att sticka ;) I helgen var hon på besök och fick lite hjälp. Hon stickar en enkel tröja på rundstickor (slipper de aviga varven) och nu var det dags för ärmarna. För att de skall stickas med rundstickning, får hon börja med "strumpstickor" och klarar hon hålla reda på dem, då klarar hon allt. (jag har provat tekniken magic lopp men tycker det går långsamt och håller mig till strumpstickor)

Johanna i växthuset


Jag tänkte tipsa om ett bra nybörjarmönster - "A three movies sweater" . Den stickas som sagt på rundstickor och strumpstickor till ärmarna, bara räta på räta tills det är dags för axelpartiet, då blir det lite klurigare men beskrivningen är tydlig med bilder - så prova gärna - kanske en gosig vårtröja i härlig färg!

Nu här jag långledig - så härligt! En tur till stugan är planerad och med i packningen är tapeter, nya bäddtextilier (lista - check!) och stickningen förstås :)

Ha en bra kväll ♥
3 kommentarer:

 1. Tack för tipset!! Jag gillar att sticka:)).
  Ha en fin påskhelg i stugan. Tapeter låter spännande:)).
  Vi åker också till bohuskusten:)).
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det ser härligt ut med stickandet! jag stickade mängder när jag var yngre och saknar det enormt mycket eftersom jag inte kan hålla i stickor längre pga karpaltunnelsynddrom! Så jag får roa mig med annat!!
  Ha en skön påsksemester i stugan!

  SvaraRadera
 3. Blir det månne tapetsering i påsk?

  Ha en riktigt Glad Påsk Lotta!

  SvaraRadera