måndag 25 mars 2013

Sköna söndag

Igår, söndag, var det ännu en dag med strålande sol, så skönt att jag knappt brydde mig om att det var minusgrader ;) eller så var det för att vi jobbade med kroppen och höll oss varma. Vi startade dagen med att städa i garage och källare och körde till återvinnings-centralen.

Jag tycker kretsloppsparken Alelyckan är den bästa i centrala Göteborg, dels att de har öppet på söndagar och dels så är området så smart uppbyggt att man först kör igenom återvinningsdelen. Här lämnar vi allt som kan återvinnas (visste ni att man återvinner all elektronik på trasig apparatur? och att det är så givande att man importerat el-avfall från övriga europa) och dessutom finns inlämning för statsmissionens loppis som ligger vägg-i-vägg. Fniss... lite farligt.. .först lämnar man ting och sedan kan man gå in på loppisen och fynda nytt ;) Nej Johanna, jag köpte inget!!!!  Sen kör man vidare till containerna och slänger resten - och även detta återvinns på ett eller annat sätt. Fixat på en timme och då har vi dessutom varit miljövänliga.

När vi ändå var ute och körde så hämtade vi ved hos syster yster som glesat ut bland träden - nu är nästa års brasor säkrade.Det blev lite allmän städning utomhus - när skall gatusopbilen komma och städa bort allt grus?

Planterade om pelargonsticklingar och fick äntligen Dahlialökarna i jord för drivning.En vilostund i lilla växthuset och jag påbörjade blomstervante nr 2, ett pilligt mönster men roligt. Fikonet ser också ut att ha klarat vinter i växthuset och  Murrevan har vaknat till liv.

Jag avslutade dagen med en springrunda, var snäll mot benen och avstod från backarna - tog däremot ett rejält yogapass när jag kom hem och inser att jag borde göra det oftare - usch vad stel jag är!

Ha! Har fixat allt på veckans to-do-lista! Inga fönster blev tvättade men garaget blev städat=vårstädning. Det kanske inte är så dumt med listor?

Dags för en ny lista tror jag:
Utöka springpassen till minst 2 ggr denna veckan och yoga efteråt (leta rätt på en bra yoga-app) Hade zumbapass idag, måndag, och det var riktigt skönt, speciellt efter jobbintervjun.....
Köpa nya bäddtextiler och tapeter till lillstugan som renoveras och har vi orken och lusten, så tapetserar vi i påskhelgen.
Leta fram cykeln i källaren och se till att den är ok för snart är det dags att börja cykla till jobbet.
Ta fotopromenader och läsa fotobloggar för inspiration till naturfotografering.

Det bästa av allt - njuta av påskledigheten! Har tagit ledig torsdag så det blir 5 dagar ledig! Några av dagarna åker vi till stugan men annars är ledigheten oplanerad - förutom de extra springpassen jag precis bestämde mig för :)

Veckans vårtecken: hittade små gröna toppar av Snöklockan. Håller ni med om att ni längtar efter ett rejält vårregn? Det är så dammigt och smutsigt ute!

Ha en bra vecka ♥5 kommentarer:

 1. Många av dina punkter till "göra-listan" kan jag också sätta på min minsann. Är kanske dags för ny lista även för mig.
  Har du sökt nytt jobb? Lycka till i så fall.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt att man äntligen kan börja pyssla i växthuset igen!

  SvaraRadera
 3. Nu gjorde du mig nyfiken. Leta på yoga app. Hur gör jag? vart letar jag? Tack på förhand //Britt

  SvaraRadera
 4. Om du hittar en bra yoga app så får du väldigt gärna tipsa mig om den!

  Låter som en produktiv och härlig söndag. Jag har varit ledig sedan lunch och börjar inte jobba igen förrän nästa tisdag – hoppas på massor av sol och mildare nätter så att jag kan flytta mina växter till drivhustunneln ute i växthuset :)

  Glad påsk!
  //Linda

  SvaraRadera
 5. Ps! Insåg just att vanten är stickad!!! Oerhört imponerad av stickning med små rosor – och så snyggt!!!

  SvaraRadera