söndag 24 mars 2013

En låda vår


Nu kom våren till mig och mitt lilla växthus/vinkast i form av en låda penseér. De kan inte stå ute än - fortfarande minus 8-10 om nätterna - så de får bo i växthuset så länge.Jag fick besök av Johanna och vi var en sväng på loppisen men jag fyndade inget, jo egentligen gjorde jag det, vi hittade fina tallrikar som såg handgjorda ut och jag tänkte de kunde vara fina i stugan men å andra sidan har vi så många tallrikar där och så blev Johanna lite kär i dem, så de fick flytta dit istället ;)När vi ändå var ute och for, tog jag vägen om och köpte garnet som fattades, så nu kan de gråa vantarna bli klara - check! ;)Jag satt och stickade i lilla växthuset en stund på eftermiddagen, så fort solen når över takåsarna blir det över 20° och så jätteskönt! Så nu bokar jag timmarna mellan kl 15-17 till växthustid - härligt!Hoppas vårsolen lyser på er ♥
8 kommentarer:

 1. Så härligt det låter att sitta i växthuset:) Det ser så härligt ut ute när solen lyser men fy katten vad kallt det är när man kommer ut:( Längtar vansinnigt efter att kunna sitta på altanen igen:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Skönt med lite vårblommor, även om man inte kan ha dem ute än. Själv har jag penséer i vardagsrummet så länge...

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig låda, en låda att bli glad av.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 4. Vilken fin vårlåda!
  Nackdelen med att ha ett något större växthus med mjölkad kanalplast är att där inte blir så varmt så snabbt som i ett mindre. Fördelarna är många på sommaren :)
  Jag har varit i Lugnet och planterat om tomaterna idag. Härligt!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Hur härligt lät det inte med växthustid! Och så härliga penséer, tänk vad man blir glad av dem varje vår. Om man kan kalla det här vår, hm. Idag har i alla fall solen värmt ordentligt, tänk om man kunde få ha det så här fint varje dag! Fast lite varmare.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Underbart är det just nu.. och förstår att du bokar in tiden för det är ljuvligt skönt så här års, man riktigt suger in ljus och värme som solen framkallar. Har suttit både lördag o söndag länge i uterummet.. bästa stället! En låda vår, så fint det låter det vill jag ha med, får ge mig ut o handla i veckan! Men jag har i alla fall fått klippt alla pellisar idag.. det är skönt! ha det gott ♥

  SvaraRadera
 7. Vilken fin vårlåda! Låter mysigt med bokad växthustid varje dag :-) Oh, tallrikar på loppis.. är farlig på sånt. Letar alltid efter speciellt fina.

  Önskar dig en skön vecka med fina timmar i växthuset!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Underbara foton på vårens lilla prinsessa!
  Mina står i uterummet och sprider lite vårkänsla.
  -12 i natt. Ingen ide för uteplanering inte!
  HA det gott!

  SvaraRadera