söndag 3 mars 2013

I mitt fönster


Efter att grannens barn haft pulkarace i min slänt, låg det grenar av Klätterhortensian som jag plockade in och satte i vatten. De har nu börjat få gröna blad och faktiskt blomknopp! Nu är det bara att vänta in rötterna och sedan har jag några sticklingar jag kan kruka och planera ut.De flesta grenar går att rota/kruka för förökning - perfekt nu när buskar skall gallras och beskäras. Idag skall jag titta till vinbärsbuskarna och kanske blir det klipp som skall rotas.

Blåsten har bedarrat, solen lyser och tempen är på +2, det kan nog bli en trädgårdsdag idag! Maken har lovat hjälpa till med sågen och borrmaskinen (skall plugga en stubbe som jag är trött på) och jag skall leta vårtecken!

Ha en skön söndag

7 kommentarer:

 1. Var det ok att de åkte pulka i din slänt???
  Bra påminnelse det där med att föröka buskar mm. Jag har de senaste åren klippt äppelträdet i JAS-månaderna men det finns ju många andra buskar och träd som ska klippas. Jag tittar på och pratar med min lilla Gojibuske. Vet inte om den klarat vintern. Den har grönt ännu när jag skrapar på barken i alla fall så jag hoppas.

  Här skiner solen också. Jag ska snart springa en liten runda men sen blir det en del tid i trädgården varvart med herrarnas femmil på tv. Kanske glömmer jag tiden där ute så skidorna får vara. Vi får se.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så roligt med sticklingar:) Man får riktiga vårkänslor i dag när solen skiner och det är +grader så här tidigt på dagen:) själv ska jag ut och pyssla med målning av trädgårdsbänkar som jag vill ha klara tills det är dags att sätta ut dem:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vackert, och sticklingar är perfekt att föröka med.

  SvaraRadera
 4. Så fina sticklingar det blev av den vilda pulkaåkningen :-) Låter ju underbart att du ska leta vårtecken i dag. Här lyser solen också, men några vårtecken tror jag inte att jag hittar hur mycket jag än letar hihi.....

  Stor kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Vad fint med spirande grenar i fönstret!
  & förstår att det är bra att ha som sticklingar, senare.
  ditt fönster har vårkänsla.

  Ha en fortsatt fin söndag. // Lissen

  SvaraRadera
 6. Jaha du gör så med sticklingar. Jag brukar bara böja en gren under jorden och det "tar"
  sig alltid, men kanske det tar längre tid ?
  Jag har jobbat helgen så någon Tv-tittning blev det inte. Annars var vädret strålande.
  Kramiz

  SvaraRadera