torsdag 21 mars 2013

Bland ärtskott, pelargoner och tête-a-tête


Tur i oturen så sträckte jag en muskel i låret igår så den får vila från träningen - vilken otur! ;)  men som tur var, kom jag hem när det var hyfsat ljust och äntligen ville kameran vara i min hand. Det är fint i köksfönstret nu med vildvuxna, hemmasådda ärtskott som är kanongoda på morgonknäckebrödet, pelargoner och minipåskliljorna  tête-a-tête.Just nu samlar jag på färg här hemma, massor av färg: gult, orange, corallrött, turkos och grönt förstås! Jag letar efter kuddfodral i corallrött-rosa i butiker och på nätet - någon som har sett dem någonstans?

Tur var det också att jag åkte till blomsterbutiken och fick köpt några Penseér och en liten påsklilja som skall stå på trappen när kylan försvinner - när det nu blir... ? Fyndade en jättefin rosa Hortensia som nu ger matsalen färg :) Ibland får butiken sina blommor i trälådor och de är bara att ta med sig - så två fick jag med mig hem *lycka*, de ser ut som äpplelådor fast i obehandlat trä. Kanske får de vara som de är, kanske får de en strykning av lasyr "drivved", får klura på det ett tag.Nu kan jag stryka en sak från listan jag skrev i måndags: inköp av Penseér. Hittade rätt stora krukor med vita, småblommiga och de kommer göra sig fint i de svarta betongkrukorna jag fyndade på rea för ett par veckor sedan.

Åh vad fina de är, Penseerna! Jag blir så glad när jag ser dem stå på rad i butiken, bara att välja och vraka efter färg och smak.  Ett riktigt vårtecken :)

En kollega beskar Pelargonerna som står i fönstren på jobbet och jag tog med mig sticklingar hem - de är de klassiska röda och rotar de sig, skall de stå i krukor vid "stugan vid havet". Gillar egentligen inte de röda men de kommer göra sig fint mot vårt gula hus.

Jag var ute och såg till överlevarna (Kiwi och Sharonträd) i växthuset och gav dem lite vatten, de ser ut att ha överlevt därute! Jag är så nöjd för de var så tunga och svåra att bära in i källaren. Det var varmt och gott i växthuset, + 15 vid fyratiden och jag längtar efter helgen då jag skall fixa och dona :)

Nu skall jag läsa bloggar och se vad ni har för er :) Ha en skön kväll ♥

6 kommentarer:

 1. Det ser vårigt ut mad allt ditt gula och gröna!fint.
  Kul att växterna klarat sig i växthuset.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Halloj! evigheter sen jag var här o bloggade runt överhuvud taget.. men jag ser att det är lika fint här som alltid! Vackra bilder och härlig stämning.. vårkänning får jag! Hoppas allt är som det ska och att du mår bra.. förutom sträckning då förstås! Har kickat! igång bloggen igen, hoppas jag kommer igång ordentligt för visst saknar jag det och allt men har nog behövt ett rejält upphåll! Det är så nyttigt.. *ler*.. man får ju så mycket info och tips.. som att beskära pellisarna, måste verkligen göra det och nu blev jag ju påmind! Roligt att växterna dina har klarat vintern i växthuset, det är allid den oron när man har stora utrymmesskrävande träd/plantor som inte kan vara ute i vår vinter.. Nu ska jag kika vidare lite här i blogglandia! Kram min vän!

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder mamma, mer sånt här!!! :)

  SvaraRadera
 4. Det där med trälådorna har jag aldrig tänkt på. Får kanske ta och fråga i "min" affär nästa gång.
  Färg behövs nu och jag har tagit fram lite påskharar och fjädrar nu.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Fina bilder, särskilt den tredje.
  Ja det röda blir vackert mot gula huset.
  Vad gott med +15 gr, det skulle vi ha ute.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Lotta! Lotta! Vi letar efter samma färger. Idag kikar jag in hos Indiska! Vårens färgtrend för trädgården har gripit an mig rejält! Och, jag kan ju se att jag är inte ensam. Aldrig någonsin har jag brytt mig 'överdrivet' mycket om trender, men i år slukar dessa färger mig med hull och hår - kanske beroende på att jag har de här färgerna inom mig och det är liksom ingen trend utan en möjlighet att äntligen hitta färger som jag älskar!. Vet du att jag har redan köpt ett litet bord med två stolar i lackerad plåt i turkos... eller om det är mint...och letar efter precis samma färger som du! Vi får tipsa varandra när vi hittar något/Anja

  SvaraRadera