måndag 25 februari 2013

Ljuset är tillbaka
Jisses vilken sol! och den lyste fortfarande när jag kom hem :) Tog en titt på termometern som visar lilla växthuset/vinkastets temperatur (har den inomhus) och därute var det +20! Jag har totalt glömt av att solen värme upp det såpass mycket och fick lite panik....
för därute står några övervintrare och de är snustorra! I vinter ställde jag i vinkastet; Fikonträdet, de äkta Kiwi från Italien och Sharonträdet, oxå från Italien för övervintring. Orkade helt enkelt inte bära ned dem i källaren och det ser ut att ha gått bra i vinter. Jag kan ana knoppar och nu är det dags att ge dem lite vatten så de inte torkar ut.Åh vad varmt och gott det var där :) Satt i korgstolen en stund......... njöt......  Dags att ta fram de stora vattenkannorna och fyllde de med vatten så de kan hjälpa till med värme/kyla nu när solen värmer om dagarna. Vattnet är kallt på dagen och sänker temperaturen och när kalla natten kommer, har vattnet värmts upp och kanske gör den värmen lite nytta.

Visst är det på G nu?!

Och så ett litet tekniktips - en smart sak är Dropbox, ett program som är som ett litet "webhotel". Jag har hämtat ned programmet till datorn och startat ett "konto". Nu är det så smart att det finns en Dropbox-App för mobilen oxå, så när jag tagit en bild med mobilen, så sparas den automatiskt i appen Dropbox. När jag sedan sitter vid datorn, öppnar jag Dropbox och där finns bilden jag tog med mobilen och så är det bara föra över den till bloggen :) Mobilen har i alla fall jag nästan alltid med mig och de har ju hyfsat bra kamera och de där fina, impulsiva vardagsbilderna är så roliga att ha. Jag tar ju inte alltid med mig stora kameran ut och då missar jag "dagens bild".

Jag använder oxå Dropbox till en del dokument, bl a lösenord jag har de olika program i datorn och som lätt glöms av, nu når jag dem alltid via datorn eller telefonen (obs - inga koder till bankkort etc!)
Tekniken när den är som bäst :)
4 kommentarer:

 1. Bra tekniktips, tack!

  Så härligt att ha så fin sol som gav den värmen. Här har vi haft grått även idag och ingen värme (2 grader). Fördelen med Lugnets murade väggar och mjölkade kanalplasttak är att där inte blir jättevarmt på sommaren ens supervarma dagar. Nackdelarna är ju att det tar längre tid för värmen att komma in nu på våren. Just nu går fläkten där ute och jag kan se här inne hur många grader där är. Känns tryggt. Har du värme över så får du gärna skicka hit lite :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hejsan Lotta !

  Det blir nog tunnsått i vår. Kattgräs av kärven.
  det fördrar Prinsen före det riktiga kattgräset.
  Vad är det för skillnad. Vete el.havre. Vete katten.

  Funderade på ett litet växthus nu när jag har nät.
  Kan knappt ha pärlhyacint utan att han är där och ska äta.

  Han bet i Chilibladen.
  Vet inte vad jag ska ha.
  Som inte är giftigt.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 3. I dag har det verkligen varit riktigt härligt väder:) Så skönt att kunna sitta i ett varmt växthus för visst - nu är det på G:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Ja, nu är det ljuvliga tider :=)
  Solen värmer och växthusets dörr går åter igen att öppna. Tid för njutning.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera