lördag 23 februari 2013

okänd fröpåse


Hua mig vad kallt det var i morse, -10 hade vi och det är kallt för att vara här. Hela veckan har kylan hållt i men det är bra mycket ljusare om morgonen nu! All snö försvann de dagar vi hade plusgrader så nu är det barmark, men fruset så det går inte att göra något utomhus, inte ens i lilla växthuset.Jag var där ute och hängde upp ljuslyktorna, hittade ju glas till dem på loppisen, tre udda Sagaforglas, fint skall det vara :)Just nu sitter jag och "pratar" med Sofia som är i Japan på semester, de har +8 och lite vår i luften - härligt! Förra gången hon var där, skickade hennes japanska familj med fröer till mig. Tänk vilken tur jag har: växter från Italien och blommor från Japan! Några av dem kan jag se vad det är; bl a blåklocka, rosenskära och vallmo,  men det är en röd, "bollaktig" blomma jag inte har en aning om vad det är eller hur den skall sås. Kanske någon läsare känner igen den?Lägger ut bild här så jag kan få hjälp med översättning.


Sofia - jag behöver veta om det är en sommarblomma eller en blomma som återkommer år efter år, hur den vill ha det där den skall växa (sol, halvskugga, kanske passar bäst i kruka?) och om det är något speciellt när man sår fröna.

Idag, ledig lördag har jag tänkt att vara ute även om det är kallt, det får nog bli en promenix i solskenet :) Kanske en tur till Blomsterlandet för jag fick ett erbjudande på posten häromdagen, att köpa fröer till 50%  och då får man ju passa på - eller hur?!   :)

*******************************************************************************

Uppdatering: Tack Sofia och Azu för översättning och information, har nu hittat blomma och information om den HÄR
Ha en skön lördag ♥


9 kommentarer:

 1. Vad spännande med fröer från Japan!
  Den "okända" är ju jättesöt.
  Fröer kan man visst aldrig få för många av. Klart du måste till Blomsterlandet!
  Trevlig helg!
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. kul med fröer från andra länder
  ja fy sjutton vad kallt det var i natt vi hade -17grader
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Spännande frön, på mina ryska påsar fanns inte ens bilder :)

  SvaraRadera
 4. Jag hade önskat att snön ville försvinna nu men här är det minusgrade och man vill inte ens gå ut.
  Så spännane med fröer från andra länder.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Vad roligt med frön nya spännande frön.
  Tycker din okända blomma ser ut som Celosia cristata - Plymört/Tuppkam en fin sommarblomma.
  Fick också Blomsterlandets erbjudande om 50% och det är ju väldigt svårt att motstå :=)

  Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Det är spännande med fröer från andra länder. Erica hade fröer med sig hem från Kina, i plastpåse. Ingen text, ingen bild och absolut ingen aning om vad det kan vara. Jag kommer så några i krukor i Lugnet under våren och sen spara några för att så längre fram. Då garderar jag mig tänker jag.
  Hoppas det går bra för dig med dina japanska sådder.

  Här skiner solen just nu men så var det inte tidigare. Jag var precis ute en sväng för det ser ju så fint ut. Men hy så kallt det kändes! -1 grad men det kändes mycket kallare. Några bilder sen in igen.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vad spännande med japanska blomster! 50% på fröer låter ju nästan för bra! :)
  Vi hade faktiskt plusgrader i solen idag och det kändes faktiskt som vårvinter! När solen försvinner fryser det på igen. Det här är första dagarna vi har plus sedan i höstas så man får lätt förhoppningar om vår.

  SvaraRadera
 8. Så roligt det måste vara att få fröer från hela världen. Förstår att nu är det dags att sätta dom och den spirande vårtiden är på väg.

  Här är 5 + just nu och jag hör fåglarna kvittra, men vi har MASSOR av snö.

  Kram Lissen

  SvaraRadera
 9. -10, då är det lite småljummet då ... ;)

  Vilka fina fröpåsar, och den röda som du efterlyste vad det var ser ju verkligen spännande ut! Ska bli kul att höra hur det går för dina japanska blommor.

  Här skiner solen idag och fåglarna är som galna, ska gå ut och få lite sol i ansiktet nu.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera