fredag 25 januari 2013

....bitande kallt....Ja jäklar vad kallt det är!  De dagar med strålande sol och vackra vintervyer, har jag på jobbet tittat ut genom fönstret och varit avis på de som är lediga och kan vara ute, solen hinner gå ned innan jag är hemma - så jag hoppas så att vi får sol en dag i helgen i alla fall.Vintern har oss i sitt grepp, -15 har vi här i stan haft som kallast - och då är det kallt, för i Göteborg är det en fuktig vinterkyla så vi kan lägga på -10 grader till den faktiska temperaturen. Jag fryser som sjutton, klär på mig massor och har långkalsingar under jobbkläder men fryser ändå. När jag kommer hem, tänder en brasa och kryper in under filten :)Januari är snart slut, det känns bra tycker jag, det är en lång månad, en tuff månad för vårlängtan är mycket stor. Februari brukar gå lättare, då brukar jag fått några frön i jorden och pelargonerna har fått komma upp från källaren till fönsterbrädan, de späda, rangliga stjälkarna ändrar färg från blekgult till bladgrön.


 Jag läser bloggar, tittar på bilder från vackra trädgårdar, njuter av prunkande blomrabatter med massor av färger! Nya ideér ploppar upp i huvudet och snart är det dags att ta fram block och penna och börja skissa på förändringar, skriva upp namn på önskeväxter m.m.


Idag har jag gett de övervintrade Murgrönsviolerna en rejäl genomsköljning, några har fått löss i källaren, men de brukar försvinna när jag börjar pyssla om dem och de får komma fram i värmen och ljuset. I morgon skall jag åka och köpa såjord, gå igenom frösamlingen och se vad som kan börja sås.

Nu skall det bli fredagsmys med maken - önskar er alla en skön fredagskväll ♥

9 kommentarer:

 1. Vackert, våra söner vattenfallsklättrar, idag åkte de till Norge (fast i Agnesberg är det också fint nu).

  SvaraRadera
 2. Mycket vackra isbilder!
  Vi hade -20 grader i morse och det var rejält kallt om näsan. Vackert blev det när solen steg upp och jag längtade hem till kameran och trädgården.

  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra isbilder! Jag tycker också att det ska bli skönt att januari snart är över för hujeda mig vilken trist månad det är:( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig till punkt och prick av allt du skriver, så känns det här oxå.
  Fantastiska vackra isiga bilder, nu fryser jag lite till när jag ser dem.
  Vi har varmt och gott inomhus MEN ändå går jag som en Michellingubbe inne oxå. Kylan kryper in i märg och ben,tackom o lovom är januari snart slut.
  Nu börjar frösådd månad februari, ljuset kommer närmare vi blir varmare och gladare.

  Trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera
 5. Jag har kikat på fröor hos firmorna men inte beställt något. Än. Några pelargoner har jag planterat om redan eftersom de höll på att förtvina alldeles. Men det är massor kvar. Fina isbilder du visar, det har verkligen varit kallt nu men gnistrande kallt. Lite mildare i helgen men då blev det ju grått istället ...

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara is-bilder Lotta. Usch vad det har blåst och snöat idag, även om det var kallt var det bättre när det var 10 minus. :) Skönt att februari närmar sig!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Vilka mastiga isbildningar! Mina murgrönsvioler har blommat egentligen hela vintern nere i källaren. Fast nu är några inne och blommar på fönsterbrädan.
  Visst är det roligt att läsa och titta i andras bloggar?! Och inte minst här när jag vet att du visar alltid så fina bilder:)/Anja

  SvaraRadera
 8. Låter härligt att köpa såjord :=) ger hopp...
  Underbara bilder.
  kram//kullervilla

  SvaraRadera
 9. Kallt var det men nu har det svängt. Det blir också grått och trist.
  Lite solsken skulle passa bra nu. Vi behöver ljus fast även om det är grått märks det på eftermiddagarna att det har blivit ljusare. Men våren känns avlägsen.
  När jag vattnade växterna i källaren sist hade änglatrumpeten en blomma, lite vår. ;-)
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera