tisdag 5 februari 2013

I början på februari


Jag har inte försvunnit...... :) det blev bara så att det inte finns så mycket att berätta, jo - egentligen finns det ju det, dagarna passerar ju inte obemärkt förbi - men ibland hängs kameran upp på kroken i garderoben och blir hängandes där och då blir det ju förstås inga bilder tagna....... Men jag la den i väskan när vi åkte till stugan i helgen, och trot eller ej, det blev ett par bilder!

Bilder på ett fruset hav där isen pressats upp mot klipporna och bildar fint mönster.

 Solen lyste härligt och vi satt på inglasade altanen, insöp solen och värmen och bara kopplade av. Pratade lite semesterplaner, kanske en långsegling i år? och om att hyra ut stugan i sommar och om det blir samma sommarväder i år........
På kvällen eldades det brasa,  jag kröp in under filten, satte på en bra film och så åt jag upp en påse ostbågar alldeles själv :)  och så blev det söndag och helgen var slut.

Klart det händer en hel del även på vardagen: jag noterar att det är ljusare och ljusare för varje vecka, det är lättare att motivera mig för att träna efter jobbet - tänker att det är bra med hyfsad kondition och starka armar när våren kommer och det är dags att ta fram spaden. Yngsta dottern vinkade vi av på flygplatsen idag, hon reste till Tokyo på en månads semester, träffa sin andra familj som hon bodde hos när hon var där och pluggade - återse kompisar och snacka lite japanska :)

Maken som var i Paris i förra veckan sa att det kändes som om våren var på G där......... åhhhh suckade jag..... och längtar ännu mer! På fredag skall vi åka till äldsta dotter och fira hennes födelsedag, klappa kattungarna och kanske blir det lite trädgårdsplanering........ hon drömmer om en "medelhavsträdgård" som går i blått (passar bra till stenläggningen och poolen) och jag har fått frö av Blåsalvia av en FB-trädgårdsvän som jag skall så i krukor till Johanna. Funderar på Lammöra - de är så fina när de slingra sina ludna blad över stenar......... någon som har några frön att sälja?
Vad finns det mer för blå snabbväxande blomma? Det får bli krukodling då de hyr huset och det är ju ingen större ide att lägga kraft på att gräva nya rabatter och plantera perenner när de inte äger hus och tomt. Massor av krukor med pelargoner blir det förstås! Ringblommor med - härliga gula färger som bryter av mot blått. Åh - just det - Tagetes Linné förstås!!! De fyller snabbt ut stora krukor med sitt buskiga växtsätt och brun-orange-röda blommor. Hmmm.... Johanna - du får nog leta gamla konservburkar och krukor på loppis!

Själv planerar jag ett större projekt hemma hos mig, tror jag skall höja en mur och så skall jag (maken) bygga ett staket som inramning vid muren och en stentrappa - får visa på bild när det är dags men syftet är att få ordning på en hopplös, urtråkig slänt - ibland får ett projekt mogna innan det är klart.

Och så har jag fått en ny kollega "hej-hej A-L och vink-vink" och vi pratar trädgård och blommor på kafferasten och det är så trevligt så - och längtan bara blir större och större.......

Och så har jag köpt garn till ett nytt stickprojekt - en tröja! Får nog sluta sticka vantar - vintern är ju snart över och lådorna i byrån i hallen är överfulla av vantar :)

Ja - så är det hos mig - massor av tankar inför kommande trädgårdssäsong - gissar att ni har massor av tankar ni med :) Jag har inte sått några frö än men pelargonerna börjar växa till sig - jag pratar lite med dem varje dag och klämmer på bladen och luktar lite......

Hoppas ni har det bra i vinterkylan ♥♥☻
8 kommentarer:

 1. Det blir lite trögt med bloggande när det inte händer så mycket.. samma för mig med. Man kan ju inte skriva för skrivandets skull!??

  Det är trevligt att ha trädgårdsnördar på jobbet så man får prata av sig lite ibland! Jag har oxå en och det är så skönt för hon "fattar"

  SvaraRadera
 2. Roligt att du är tillbaka:)). Vilken härlig helg du haft! Jag har inte varit i Heestrand på länge, saknar det mycket.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Stora dyra projekt måste få ta tid på sej
  så det verkligen blir så som man vill ha det
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 4. Du hade ju hur mycket som helst att skriva om! Visst passerar dagarna. Snabbt går det men visst finns det innehåll ändå.
  Det låter spännande med dina trädgårdsplaner. Jag planerar för en rabatt, i huvudet. Den har ingen plats där ute ännu men någonstans ska jag väl kunna klämma in en.

  Det är något med is. Nästan magiskt, som eld. Vackert!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Ibland blir det liksom bara stopp i huvudet och man tycker att det inte finns något att skriva om alls, men visst finns det:) Du verkar ju att ha hur mycket projekt, tankar och ideér som helst:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Vackra isiga vinter-bilder. Fjällbacka är väl lugnt och rofyllt nu, inga turister så
  långt ögat kan nå. Hur ser det ut vid Ingrid Bergmans torg, full rulle kanske vid stånden på lördagen, *fniss*. Nä jag vet det är bara ett "pyttelitet" torg, men gulligt

  I en medelhavs-trädgård borde det finnas lavendel, som svallar över med tiden.
  Då trivs fjärilarna oxå, bor hon i en bra zon kan allt växa.
  Kul att du börjar titta fram ur mörkret, hi hi . . .
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
 7. Lyckliga du som har sjökontakt vid er stuga.Tyvärr är vi nästan aldrig nere i Frösakull under vinterhalvåret. Våårt mål på lite sikt är att bygga ut där nerer eller ev köpa nytt mer året-runt.Vi vill vara där betydligt mer när vi förhoppningsvis kan dra ner/sluta jobba.Byta ut huset här mot en lägenhet med sjöutsikt?!.Det planeras en helt ny stadsdel nerer vid Vänernsstrand.Drömmer om att bo med småbåtshamnen under mig.HAr ni seglat i Vänern någon gång?
  Svider lite i hjärtat tanken att överge trädgården och framför allt mitt uterum men jag ska kompensera det med lite trädgård i Halmstad och ett uterum är ett måste där nere.
  Än så länge känns trädgårdsarbetet långt borta,skottade snö i nästan en timme imorse! Men ljuset börjar komma åter,underbart!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Tycker det var bra gjort av dig att äta upp en hel påse ostbågar (eller ostkrokar som jag säger ;))! Och tränar man kan man ju äta (nästan) precis vad som helst. Det är iaf min devis...

  Det var många och härliga tankar du delar med dig av! Många spännande saker att se fram emot. Det är väl tur att vi har tankar och drömmar att "ta till" den här årstiden.

  Frön av lammöra har jag inte, men däremot en del plantor som jag tänkt ta bort. Om du vill - hör av dig om en månad eller nåt så skickar jag dig ett gäng plantor. Det är de höga lammöronen jag har, inte de låga.

  Idag är planen att jag ska prata med och plantera om pelargonerna. Får hoppas det är lite liv i dem.

  Kram Tamara

  SvaraRadera