måndag 12 november 2012

Idag har jag skolkat...satt på jobbet och tittade på solen, den som alltid lyser när jag jobbar ;) och längtade ut, tog ett snabbt beslut  om att hoppa över styrketräningen och åkte hem i stället - att kratta löv är väl träning det med? Inte kan jag göra adventsfint ute när tomten när täckt med blöta lövhögar? och alla snigelägg som gömmer sig under Funkians kletiga blad....

Katterna var jätteglada över att jag var ute med dem - det är nämligen en stor, svart grannkatt som stryker omkring i trädgården och ingen av våra tre katter gillar den och är hellre inne än ute och hamnar öga mot öga med den. Den tar sig friheter och går in i kattluckan i källaren - så nu har jag låst kattluckan! Ingen katt kommer in, bara ut - våra är ju ändå inne om natten.

Tiger balanserar på spaljen och spanar in vad de andra har för sig nere på marken....
Under en stor äcklig lövhög hittade jag knoppar på Julrosen! och kom ihåg att jag skulle hämta granris hos Johanna. Hoppas så att det inte kommer någon jättekyla utan att knopprna orkar med att utveckla sig, jag har bara en enda gång upplevt att en Julros i trädgården blommat på jul.

Vi har inte haft så många frostnätter än, så Cyklamens blad är fortfarande gröna och fina och silvermönstret lyser upp i krukorna.
Det var allt skönt att vara ute idag, tror jag har saknat trädgården utan att jag tänkt på det, det kände jag idag. Kanske botar trädgårderi min novembertrötthet? och ger mig lust och energi tillbaka. Jag skall försöka vara ute de dagar de är hyfsat väder, blir det för mörkt för att kratta löv, får jag väl ta på mig pannlampan :)

Längtar faktiskt tills jag kan lägga ut ljusslingorna - kanske kan jag fuskstarta lite till helgen? ........ har ni lagt ut/hängt upp någon ljusslinga ute än? Är det för tidigt?

10 kommentarer:

 1. Jajamensan! Min damesjan med kasserade ljusslingor står på trappen och lyser upp om jag glömt tända lampan utanför dörren. Den och glöggen väntar jag inte med :)

  SvaraRadera
 2. Jag har en liten slinga uppe vid entren. Den lyser så fint så!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Har inte nån slinga ute än men funderar på att sätta ut lyktan med slingan som bara hälften av lamporna lyser i
  ha det bra
  maggan

  SvaraRadera
 4. Min slinga i Lugnet kom upp i helgen men jag kommer inte tända den förrän till advent. Det behöver vara ljust när jag sätter upp den tycker jag. Det känns lättare då liksom. Nästa helg är jag inte hemma och jag ville veta om alla lampor fungerar eller om jag skulle köpa ny.
  Mörkt är det nu, nästa alltid, så det ska bli mysigt med slingor och annat snart.

  Skönt att komma hem lite tidigt en dag sådär. Jag gjorde tvärtom i dag. Jobbade 12 timmar. Händer sällan och är inte så kul.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag går också och kikar på mina julrosknoppar i rabatten utanför uterummet. drömmen är attde ska stå i blom lagom till julafton.
  Fyra år sedan blommade plantan från början av november till mars!
  Tyvärr hann jag inte ut i trädgården innan ljuset var borta idag. oppas det blir fler sköna dagar!

  SvaraRadera
 6. Måste kolla om jag har några julrosknoppar än, fast inte i morgon för då ska jag och sonen åka till Ullared:) Funderar också på att tjuvstarta med ljusslingorna fast bara genom att sätta upp dem då alltså:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Nejmennej ! inga slingor att tända ännu. Det måste bli advent först, så anser jag även
  om det är mörkt tidigt nu så är det förtidigt med det. Men lite levande ljus i lycktor
  kan man så klart ha, det är mysigt. När julen kommer är man kanske så trött på den,
  eftersom man börjat så tidigt, men vi gör ju som vi vill.
  Trevligt med en julros, äger ingen nu, har inte "tur" med dem.
  Må fint/ Eva

  SvaraRadera
 8. Varje år frågar jag mina arbetskamrater om det är för tidigt att sätta ljusslinga i ljuslyktan ute? Och får varje år till svar att det inte är det. Spelar ingen roll när jag frågar, ha ha. Vad sött med julrosen, jag har någon också men den blommar när snön börjar försvinna, ofta blir knoppen liksom lite fastfrusen och den ser aldrig riktigt vacker ut, tyvärr. Kanske skulle flytta den till soligare läge, den står skuggigt nu.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 9. Jag har en slinga som hänger kvar sen förra året...bara att ta fram förlängningssladden.
  Och i novembermörkret är ALLT som lyser upp tillåtet.
  Kram :)

  SvaraRadera
 10. Ibland är det svårt att veta varför man är trött. Du gjorde rätt i att strunta i träningen och njuta av krattning och att vara ute i luften. Det var nog det du behövde.

  Men tänk att den lilla julrosen är på väg upp för att blomma, riktigt fantastiskt.

  Kram Lissen

  SvaraRadera