lördag 17 november 2012

En dag på landet,


japp, idag har vi varit på landet och hälsat på Johanna och David. Det var nämligen så att jag fick erbjudande  av dem att köpa mig in i deras inköp av ved. De flesta köper ett par kubik men inte J&D, de köpte 13 kubik! - det var inget dåligt lass de fick hem och för att min ved  (2 kubik, 1 hem till stan och 1 till stugan) skall få ligga hos dem ett tag, så hjälpte vi idag till att stapla veden i prydliga högar. Visst är det sant att ved värmer flera gånger.... :)
Jag skulle också  hämta granris och med tillåtelse från J&D granne, gick vi till skogen och klippte lite.....
tja, det blev en del - tur de har snäll granne. En säck till mig och en till Johanna :)
 Det blir riktigt fint när man lägger ut granris i rabatten och så kan man ju lägga en ljusslinga ovanpå - tänk vad fint det blir sedan när snön kommer ;)
Hittade till min lycka Lummel - tycker det är jättefint som naturlig dekoration inomhus i adventsljusstaken, i ljuskronan, i en stor glasburk eller linda runt en halmkrans och vips! har man en fin dörrkrans.
Det är allt bra mysigt och fint ute i skogen. Hade vi inte haft en tid att passa idag, så hade jag tagit mig en promenix med kameran, det finns så många fina motiv att fota.Fick med mig två små granar hem som jag tänkte ha utomhus, och det tänkte jag pyssla med i morgon - och så tar jag nog fram ljusslingorna..... :)

Det var allt gott att få komma ut och få lite dagsljus, känner mig lite piggare och snart har halva november passerat - jag tror jag fixar det - att klara av trista november......... sedan är bara en helg kvar, och helgen därefter är det advent. I morgon skall jag nog börja putsa fönster så det är fint när adventsljusstakarna kommer på plats, och nästa helg kanske baka lussekatter?

Nä - nu är det dags för mys vid brasan och jag tror jag skall smaka på glöggen..... Ha en skön kväll ♥

6 kommentarer:

 1. Vilken mysig dag!! Så härligt att umgås med familjen och få saker gjort samtidigt:)). Så lyxigt med all ved, granris och lummel. Mycket fint du kan göra.
  Jag har inte hunnit ut i skogen ännu, men smågranar skulle jag vilja ha.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Så härligt att få följa med er till skogen :) Blir superfint i rabatterna hos dig ....
  Tjingeling

  SvaraRadera
 3. Javisst är det gott att ha tillgång till naturens tillgångar i form av ved, ris, mossa, lummer m m. Här hos oss finns ett lummerställe, som jag är så glad för, gillar lummer mer än lingonris till dekoration. Ska hämta hem nästa helg, och då ska vi även märka ut vår gran. Liten o tät - viktigt i vårt hem, som inte har stora salar att pynta i.
  Och det där med adventpyssel gör att jag härdar ut denna tiden på året...
  ha en fortsatt skön helg! kram Lena

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig dag ni hade, granris går det åt en del i rabatten.
  Vi har två stenkast till skogen, så frisk luft får jag ofta.
  Sen eldar vi med ved i vår panna, så jobb och motion blir det.
  Nu på vinter halvåret gäller det att utnyttja dagen lilla ljus för att må bra.
  Det blir mycke pyssel fram till jul, så det gäller att skynda långsamt säger jag
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
 5. Låter som ni hade en fin dag.Och så många myskvällar framför brasan ni kan ha nu i vinter.MVH

  SvaraRadera
 6. Ja,snart är det Jul och tiden går ju så snabbt,bäst att ta fram slingorna och kolla om dom fungerar.
  ha det bra
  maggan

  SvaraRadera