fredag 9 november 2012

Novembertrött...jag är ingen älskare av november, hur jag än försöker så gillar jag verkligen inte denna månad! Spelar ingen roll att det är cosy inomhus med gosiga filtar och fluffiga kuddar, stickning framför brasan med katt/katter i knät, inomhusfix etc, för det är så mörkt! och jag blir så trött....

Kameran hänger på sin krok och dammar väl snart igen ;) men jag hoppas att det kan bli en dag med hyfsat väder i helgen så jag kan komma ut en sväng - det blir ju så att har jag inga färska bilder, så blir det ingen uppdatering på bloggen heller, det får bli instagrambild på bloggen idag, på vår öppna spis i vardagsrummet så är så härlig. Nu har vi gott om ved (tack till Johanna & David som köpte ett stoooort lass med ved förra helgen och som  vi kan ta del av) så vi kan lyxa oss med brasa flera kvällar i veckan.

I morgon blir det loppis igen, just nu är det skärbrädor i trä som står på önskelistan! De jag reda har fyndat är slipade, fått en strykning av brun lasyr och sedan skall de få ett lager med träolja - tycker det är så fint när de står på rad utmed väggen i köket. Skall snegla lite på julsakerna med, har en ide med en ljusslinga, kanske finns det något som passar mig :)

Hoppas ni får en skön helg ♥

10 kommentarer:

 1. Och jag som faktiskt gillar november bäst av alla höstmånader...
  Jag planerar för makens födelsedag och för advent som är starten för en härlig månad med lucia, jul och nyår.

  Håller alla tummar för att du får en fin, ljus helg!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Nog är det mörkt alltid, men jag njuter av skogspromenaderna. Det luktar gott av mylla och det finns mossa i mängder att ta med hem till dekoration. Hoppas snön dröjer länge, länge så jag kan fortsätta gå i skogen länge än.
  Här har vi precis fått ett litet barnbarn och snart fyller ena sonen år så november gillar jag trots mörkret.
  Det låter spännande det där med skärbrädorna. Har tänkt mig till loppis i morgon jag också men jag vill se julsaker :-))
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Visst är avsaknaden av ljus ett dilemma så jag håller verkligen med dig. Hoppas att det i alla fall kan bli lite bilder i morgon när jag ska till Botan, men det beror på vädret:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Man kan rigga lite julbelysning i trädgården nu när inte fingrarna fryser, lätt att tända, om vi skulle få några snöflingor... Perfekt läsmånad :) Kram,

  SvaraRadera
 5. Hellre november än oktober. I november är det ju nästan dax för att ta fram ljusstaker o man kan äntligen planera för julen o sånt så det känns lite närmare våren!!! Men oktober är bara en sån där "väntemånad"!!!
  Ha det gott. /Knatten

  SvaraRadera
 6. Det är tur att vi har olika månader att gilla och Ogilla.Jag säger exakt som du, fy för
  november, den om någon är en "väntemånad". Jag säger oxå försiktigt >visst kul med jul<
  MEN om sanningen ska fram är inte julen nu längre så kul som förr. Är född 48, då var det speciellt med julen och när barnen var små.Min dotter Maria (knatten) hon älskar julen, med allt "stök o bök", när man är yngre orkar o gillar man julen mer. Jag jobbar
  oftast julhelger o nyårsdagar, firandet går över så fort, men jag väntar på våren.

  Denna månad är en bra tid att renovera på, det gör vi.
  Dröm om ljusare tider och till vackra Fjällbacka.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 7. Vad har du använt för app?? :)

  SvaraRadera
 8. För ovanlighetens skull tycker jag november är helt okej i år. Förmodligen beror det på det milda väder vi haft och även om det regnat en del så känns det som om det har varit många härliga soldagar ändå..
  Kram gittan

  SvaraRadera
 9. Mörkret är jobbigt, speciellt på morgnarna tycker jag, svårt att kliva upp. Jag måste tända lampor och ligga och försöka vakna till en stund. Eller två.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 10. Skönt med en värmande brasa!!
  Mariana

  SvaraRadera