och var är jag i dag då? I köket, och bråkar med en surdeg! Har gjort mig till och gjort egen surdegsgrund och passat i dagarna 4 men första baket gick åt skogen - den jäste nästan inget...... och brödet blev stenhårt och litet. Bröd nr 2 står nu i lergryta i ugnen och beräknas vara klart om 2 timmar - jag fuskade och hade i lite vanlig jäst, och om det jäste? Japp, massor! *gnuggar händerna*
Så därför är det i köket jag är, men det är jag gärna när det är regniga dagar (som det är idag), lite tända ljus, soft musik - kan egentligen inte bli bättre :)
På hyllan i köket står en tavla med receptkort, bloggvännen Lena hade gjort så fina kort, jag beundrade de och så kom ett brev på posten med 3 st kort - till mig! Visst var det gulligt gjort av Lena! Kanske blir det kakbak idag med :)
Brödet på bild är frukostbrödet, recept Annas Havrebaguette i rund form - det kan man i alla fall inte misslyckas med, recept finns i boken "Kärlek, oliver och timjan" av Anna & Fanny Bergenström.
Fototrissbloggen hittar du HÄR
Fin och härlig triss!
SvaraRaderaVad gott det är med hembakat, det doftar så gott i köket när man håller på också :)
Ha en fortsatt bra dag!
Så go stämmning i dina bilder, vad gör det då att det regnar.
SvaraRaderaVilken gullig bloggvän och fina kort hon har gjort. Tycker man får så fina vänner i cybervärlden, omtänksamma.
Kram Lissen
jag lägger alltid 10 g jäst i eftersom dagens mjölsorter inte är att lita på...
SvaraRaderaMen nu blev jag ju jättenyfiken på att se mer från ditt/ert kök. Ser så fint ut! Receptkorten har jag sett hos Lena men inte kommit mig för att fråga om hur hon gjort dem. Är det som vykort, framkallade eller bara utskrivna bilder på kraftigt papper? Fick lite idéer nu och det behövs eftersom det är kul att fixa om lite här inne vid denna årstiden. Jag bakar knäckebröd nu. Eller nu och nu, när jag börjat röra ihop insåg jag att det ska stå över natten. Jag fuskar nog och bakar i kväll. Ingen jäst eller så, ska bara svälla.
SvaraRaderaHar gått en runda med Ronja mellan skurarna, skrivit in recept i mina skrivböcker... Vi tar det lugnt här idag, maken och jag.
Till den köpta rågsurdegen som jag använde skulle man tillsätta jäst, vatten och mjöl.
Hoppas det blir bra nu i lergrytan.
Kram
Det ser så hemtrevligt ut dig, något annat hade jag nog inte väntat mig.
SvaraRaderaBoken av mor och dotter är min absoluta favvo!
Börjar alltid med den när jag söker efter inspiration. Väldigt enkla recept men ack så bra. Vackra foton, rena njutningen!
HA en fortsatt mysig helg trots det blöta!
Så gott det ser ut! Jag bakar också på surdeg idag, men efter att misslyckats med surdeg på surdeg, köpte jag färdig i kyldisken på Maxi, hoppas den ska funka!
SvaraRaderaSnygg trähylla du har, är den hemsnickrad?
Ha det bra!
Ullis
Man måste hitta på någon kul att göra när vädret är som det är, vi åkte till Antikladan och sedan blev det middag på Laxbutiken, inte dumt det heller:)) Ha det gott/Monne
SvaraRaderaDu har gjort det rätta en sån här höstdag. Pyssla med något roligt inomhus. Ser att du tagit in en liten bit av det vackra i form av ett lönnlöv också. Ha en skön kväll! :)
SvaraRaderaHär bakas det också surdegsbröd, men jag bakar på den köpta! Försökte mej på att göra egen surdeg för något halvår sedan- det blev inte alls bra. Tror jag bakade tre gånger på den..
SvaraRaderaVad fint du satt in mina receptkort. Nu har jag fått nya idéer hur jag ska utveckla dem och i veckan ska jag köpa nya pennor och papper.
Kramar
Vad duktig du är som gjort egen surdeg. Jag har "fuskat" med köpesurdeg och det har gått ganska bra...gott blev det i alla fall. Undrar om det är värt allt jobb egentligen. Jag tror att Annas bröd blir lika gott. Min favorit är "Brödet från sommarlivet" (bara namnet)från "Under valnötsträdet". Det kan man inte misslyckas med heller. Mysigt är det att baka i alla fall...rena terapin. Ha en skön vecka. Kramisar!!
SvaraRaderaEn varm skön triss som nästan får mig att vädra efter bröddoften ;)
SvaraRaderaSå mysigt du har haft det: Jag surade mest själv tills dess att himlen sprack upp, då skyndade jag mej ut till havet!
SvaraRaderaHärlig triss, jösses vad det brödet ser gott ut! Jag har inte testat surdeg, är glad om jag lyckas baka vanligt några gånger om året.
SvaraRaderaKram,
Jenny
Heja dig och surdegen:)). Vilken snygg hylla du har där! Vad gott frukostbrödet ser ut.
SvaraRaderaHa det gott.
Kram Maria
Så mysigt här hos dig och så gott med nybakat bröd!
SvaraRaderaDet ser riktigt gott ut!!!
SvaraRaderaMariana
Hur gott ser inte det ut!? Jag håller mig ifrån bröd och det är inget problem om man går till affären...men det där...snålvattnet rinner ;)
SvaraRadera//Veronica
Hej!
SvaraRaderaMums...det brödet ser så gott ut! Surdeg-rot har jag tänkt testa ngn gång, men det är visst ett litet handarbete att hålla den fräsch :)
Svar angående Kaskadpelargonerna: Javisst, den tål lite uttorkning och är inte så känslig. Mycket okomplicerad att dra upp från för, sol ljus och mycket näring :)
Ha en fin vecka! /Bea
Riktiga höstmysbilder, tända ljus och nybakat bröd...det är svårslaget i regnrusket!
SvaraRaderaHa en fin start på veckan.
Lotta
Vilken härlig triss Lotta - och bröd så himla gott. Men de där surdegsbröden kan vara svåra att lyckas med. Jag undrar om jag har tillräckligt med tålamod och om jag kanske inte rör tillräckligt. Ska snart starta en ny deg och hoppas på bättre tur då. Borde absolut ses snart...Kram!
SvaraRaderaUnderbar triss, du har verkligen fint hos dig, bilder att inspireras av!
SvaraRaderaDen trissen gillar jag!!;-)
SvaraRaderaSnyggt trissat. Brödet såg väldigt gott ut.
SvaraRaderaJättefint du har det i köket! Riktigt fina detaljer =)
SvaraRaderaVad mysigt du har det i köket!
SvaraRaderaJag brukar också använda lite jäst när jag surdegar. Ja, vissa kallar det fusk, men för mig är det sättet som det funkar bäst på. :)
Vad jättefint med inramade receptkort ♥♥♥ Det där brödet ser gott ut :) Mysig triss
SvaraRaderaHejsan!
SvaraRaderaTur att en annan är glutenintollerant, för inte sjutton skulle jag klara av ett surdegsbak med mitt tålamod "ler". Mycket regn har det varit här också men resten av veckan ska vara bortåt 14 grader + så här skrapas det inte i första taget. Sen är jag ju inte klar i trädgården för en del höstblommor har ju knappt börjat blomma, så jag kan ju inte börja med den sista nerklippningen. Har varit ute och ätit månadssmultron och gula hösthallon och det är så gott, och mina salladsblad är så krispiga och hela och fina så de ska jag njuta av än ett tag. Stavarna står fortfarande efter ett par år och väntar i hallen, kanske är det dags för att ta dem med på promenad nästa gång. Ha det gott, Karina.
Vilken fin blogg du har. I vilket gränssnitt är den gjord i ? Bra att den var anpassad för Mobilen. Jag kan inget om bloggar men jag vill lära mig.
SvaraRaderaHälsningar andrea
Så fin triss du bjuder på, och så gott brödet ser ut!
SvaraRadera