lördag 13 oktober 2012

Höstig fredag


om extralediga fredag blev som jag ville? Japp, alldeles perfekt! Det blir några rader i "dagboken" dagen efter men det hanns inte med igår, men det gör ju inget :)

Efter en tur till återvinningen så tog jag på mig springskorna, vädret var ju alldeles underbart och målet var att springa/gå "8:an" och det gick över förväntan bra, hade sovit gott och kände mig pigg och energisk, så jag klarade av rundan utan att stanna och det blev hela 9 km när jag var klar. Visst var jag trött men otroligt nöjd och stolt. Jag springer för att må bra, bli piggare, få mer energi, hjärtat måste jobba lite för att orka, det är ju en muskel och kräver sin motion - jag tar gärna promenader med stavar för det är skonsamt för lederna (att bara springa sliter så på kroppen)  men hjärtat får liksom inte sitt då.

Det var så himla fint ute i skogen, klar luft, strålande sol och otroliga färger!
Jag hade också sådan tur att när jag impulsringde frissan på torsdagen, så hade hon en ledig tid ! och efter dusch och mat, tog jag en promenad till frissan.

Sofia som bott i Tokyo i 4 månader, säger varje dag att det är så himla fint här hemma med skogen, färgerna och allt det "gröna" (som nu är orange). I en storstad som Tokyo finns det inga träd, buskar eller gräsmattor, det finns parker men där är det mer fokus på tempel, körsbärsträd och inte så frodigt som det är här.
Det kanske är meningen att vi skall ha regniga, gråa och trista dagar, så att vi kan uppskatta de fina dagarna när de kommer? Tre frostnätter med fantastiska, soliga dagar och jag har verkligen försökt vara ute och njuta  så mycket jag kunnat - nu väntas regn och plusgrader om natten - vilken tur att jag var ute hela dagen!

Nu skall jag återgå till mitt brödbak, försöker mig på att baka bröd med surdeg och tja, vi får se hur det går.
8 kommentarer:

 1. Vilken tur att du tog en ledig dag för nu är det ju som vanligt regn
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. 9km!! Vad duktig du är!! Fantastiska dagar vi har haft, jag har dock inte kunnat vara ute så mycket, men njutit i alla fall:)).
  Så vackra bilder. Underbart ljus.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Ja det så man måste se det. de trista dagarna idag är bra för att man ska upskatta gårdagens gnistrande sol.
  Önskar att jag vågade springa, är lite skraj för trigga igång förmaksflimret som kan komma i viloläget. Gillar att gå fort istället,brukar funka bättre.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Hoppas du är riktigt stolt över att ha orkat springa så pass långt. Jag har inte kommit över fem km ännu. Har inte försökt heller iofs. Har liksom ingen bra runda på den sträckan. Får förhöra mig med maken. Han brukar springa runt milen den tiden på året då han inte cyklar till och från jobbet.
  Mina leder i ryggslutet och höfterna mår bra av att springa. Jag behöver få den där rejäla blodgenomströmningen där för att hålla mig från ont. Springer jag för mycket och på för hårt underlag så får jag svullna knä. Käre värld så knepigt det kan bli. Gäller att hitta lagom.

  Mina surdegsbröd blev bra men jag fuskade ju lite eftersom jag köpte surdegen. Hur blev dina?

  På onsdag åker Erica till Kina. Ska bli intressant att höra vad hon säger om miljön sedan. Hon ska vara iväg i 2,5 vecka så vi har gått in i november när hon kommer hem.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Snacka om färgsprakande höstbilder, de är så vackra att jag nästan ryser....och tänk vad lyckligt lottade vi är som får bo i detta avlånga land med alla sina skiftningar!
  Ha en fin kväll.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Duktiga du! Och tack för din fina kommentar inne hos mig. *ler* Vi är duktiga ihop helt enkelt. Och jo. Steget från sju kilometer till en mil är inte långt. Jag ska göra det så fort förkylningen ger med sig. Det har jag gett mig den på!

  Vackra bilder. Jag tror som du att de vackra höstdagarna är gjorda för att orka med allt regn..

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Avundas alla som orkar springa, fast det är ju iof "bara" att sätta igång men det gäller ju att få"tummen ur":) Tror också att det är bra att "lida" lite i gråvädret för att verkligen njuta av finvädret;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera