tisdag 16 oktober 2012

En grå, alldeles vanlig tisdagJag hann ta en promenad idag innan regnet kom, kändes som om jag hade det stora grå alldeles bakom mig,  ovädersmolnen stressade mig lite så jag gick fort för jag hade inga stövlar på mig.
Hade jag haft stövlar så hade jag tagit ett stor kliv ut på spången för att testa om den höll för mig - lustigt att man är så nyfiken? Det är samma sak när jag går förbi en vattenpöl, måste bara känna med foten, eller när jag är vid en strandkant, på vintern, och det ligger is på vattnet - måste bara känna om isen håller :)

Kom i alla fall torrskodd hem, tog en kopp te och en skiva bröd. Surdegsbrödet jag bråkade med i söndags blev till slut riktigt bra - men jag kommer nog alltid att ha lite jäst i. Däremot var det kanon att baka i lergrytan, degen blir ju lite kletig, lös och flyter ut så en form som håller den i schack är bra. Det var gott att äta, knaprig yta och bastant innankråm, kan mycket väl tänkta mig att baka det igen men då smaksätter jag det nog med något - kanske valnötter?

Det var väl så med brödet oxå - jag måste testa....... :)

Ha det i höstrusket
9 kommentarer:

 1. Haha! Jag förstår exakt känslan av att man bara "måste" göra saker..... Fniss :)

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det härligt om man alltid vill testa, den känslan vill jag inte förlora :-)
  Härlig bild.

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 3. Kommande 2,5 vecka behöver jag kanske sysselsätta mig lite extra. Erica åker till Kina i morgon och jag längtar redan till hon kommer hem igen. Jag kanske gör en egen surdeg under tiden?

  Kram

  SvaraRadera
 4. Fniss, sådan där är jag också:) Bara MÅSTE pilla på knappar eller känna på saker med händer eller fötter:) Tänk så många gånger jag tryckt på knappar som jag inte borde ha rört och människor blängt surt på mig:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Varför inte smaksätta med kastanjer, om du inte har ett äkta kastanjeträd i närheten så går det bra med burkkastanjer:=) Blir riktigt gott.
  Om ni skall åka till Helsingör så parkera bilen i Helsingborg. När ni kommer till andra sidan sundet är det bara till att ströva gata upp och ner. Mycket mysigt...
  Kram//kullervilla

  SvaraRadera
 6. Jag köpte precis valnötter häromdagen, tycker det är så gott med valnötsbröd. På många affärer är det billigare att köpa valnötter om man tittar på "utländska hyllan" har jag märkt. Härligt med höstpromenader men igår när vi gick var det riktigt kallt, frös lite om ryggen.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Hur är det med lövhögar då?
  Jag har svårt att låta bli. ( men då menar jag såklart inte de högarna som någon räfsat ihop)
  Kram :)

  SvaraRadera
 8. Tihi. Tag bara inte för vågade steg på ny-isen! När den kommer!;-)
  Mitt föredragsobjekt (Nils N. Emitslöf) kan du inte finna så mycket om på nätet....än. Men bok kommer!;-)
  Höstblommande hade inte jag heller förr. Men jag har blivit alltmer intresserad av att finna nya Aster-sorter, Kärleksörte-sorter,mm. höstblommande. Det är kul att ha blommande saker igång såväl vår-, sommar- som höst-delen av säsongen....
  Take care bland pölar med mera!;-)

  SvaraRadera
 9. Vi är nog många som känner så "kan inte låta bli". Sådan är jag fortfarande, men det
  struntar jag i, för det är kul, man ska ha både barnasinnet o humorn kvar annars blir
  vardagen trist.
  Busa på du och ha det så gott /Eva

  SvaraRadera