söndag 7 oktober 2012

Fototriss RosaRosa är temat idag i Fototriss, rosa - vi vill se massor av rosa band, rosa muggar, rosa reflexer, rosa påsar - allt för att stödja forskningen i cancer, den hemska sjukdomen som vi alla på ett eller annat sätt drabbas av - vänner, nära och kära, släktingar - och jag har flera rosa band och reflexer och köper gärna ett par till.

Rosa hos mig idag blir följande:
1 - rosa höstcyklamen som precis har trängt igenom blöta lerjorden och kommer göra en del i min entrerabatt höstfin
2 - ett underbart rosa-blommigt fat som jag fick av svärfar idag
3 - rosa orkide i mitt köksfönster.10 kommentarer:

 1. Behjärtansvärt ämne! Tror inte det finns någon som inte har någon i sin omgivning som inte har drabbats på ett eller annat sätt;( Det behövs all forskning i världen om detta. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Underbar rosa triss!
  Fatet var otroligt vackert :)
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin rosa triss! Ditt rosablommiga fat är verkligen läckert. Jag gillar rosa :)
  Ett bra val av Helena att satsa på Rosa bandet.
  Eftersom det är en så vanlig sjukdom så har de flesta av oss någon som vi känner som drabbats. Så det behövs både information och forskning.
  Det här berör mig mycket eftersom jag jobbar med drabbade kvinnor.
  Må så gott!
  Ninni

  SvaraRadera
 4. Bra val blir bäst.
  Tre ord om detta, vackert, vackert, vackert !
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 5. Jättefina rosa bilder. Färgen rosa har ju genom Rosa Bandet fått en speciell betydelse. Jag har också ett gäng rosa band som jag sätter lite här och där. All hjälp behövs. Ha en skön höstvecka. Kram!!

  SvaraRadera
 6. Lyckliga du som har cykklamen! De är så söta! Fatet går inte av för hackor, det heller!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Lotta, så roligt att du gillar mina receptkort!

  Det finns några saker man kan tänka på när man gör Macarons: Var NOGA med grammen, äggvitorna måste vara rumsvarma, vispa äggvitorna till hårt skum- häll i sockret i slutet. Blanda mjölblandningen ytterst försiktigt med äggvitan, jag brukar vända ihop allt med en slickepott.
  Använd en sprits för att klicka ut smeten (stora som en femkrona) och viktigast av allt, låt klickarna torka minst en timme innan de gräddas.

  Hoppas tipsen funkar!

  Ha det fint!

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Snygg triss, den sista är min favorit men även fatet är vackert. =)

  SvaraRadera
 9. Hejsan!
  Här är det så torrt i backen så jag fick vattna både före och efter nergrävandet av växterna, men till em. kom så lite regn. Ja nu vill jag inte ha allt ert regn men nog kunde det vara lite mer av den varan för jag gillar inte att använda dricksvatten till mina växter. Alltid ska man klaga över något....men jag gillar hösten och våren mest. Våren då allt spirar och jag får sån jäkla energi och hösten när man slipper tänka på att ta in saker och bara låta allt gå till vila, det är +et med att bo i zon 1. Om nu något skulle av någon anledning frysa sönder så behöver du ju inte komma ihåg vad jag skrivit, och jag går bara till någon loppis och köper något nytt "ler". Vackert fat du fått och Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 10. Passar på att sända styrkekramar till alla som drabbats, direkt eller indirekt, av skiten.

  Personligen så gillar jag fatet bäst! Hur snyggt som helst.
  Hälsa svärfar att han har bra smak :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera