onsdag 10 oktober 2012

Dags för vantar...japp, idag var det både vantar och isskrapa som gällde när första frostnatten kom! Kallt å kallt, allt är relativt, -1 kan ju jag tycka är kallt :) men jag är glad att slippa regnet ett par dagar.

Idag tittade jag till lilla växthuset,
där det står några krukor för förvaring; utmed husväggen står Kiwi, Fikon- och Sharonträdet och där skall de få stå i vinter - och det får gå som det går med dem, Fikonet tror jag klarar sig, skall ju tåla lite kyla, Kiwi - det är alltså äkta Kiwi direktimporterat från Italien - de klarar inte vår korta säsong och någon frukt lär jag aldrig få, men de borde tåla lite kyla, blir det -10 får de flytta in i källaren, och Sharonträdet tror jag fått någon skum insekt, något som flyger och äter på bladen, kanske något flygfä som följde med från Rom, Italien och om det får stå i kyla i vinter, kanske flygfät dör!

Två citrusträd står oxå kvar därute - ett citronträd och någon slags minicitron, de har fått fiberduk om sig, för jag tror att det bara blir tre kalla nätter nu - det skall nämligen regna till helgen...... ovanligt eller hur?Läste att det skett många olyckor idag pga halkan - jag bara undrar....... om det är så kallt att man får ha vantar på sig och skrapa is från vindrutan på bilen - inser man då inte att det kan vara halt på vägen?!!!!! Kanske borde alla borde köra försiktigare, så att det inte hände olyckor?

Skönt i alla fall att få se solen, att efter jobbet ta en härlig skogspromenad, känna lukten av hösten - visst är doften av alla löv härlig?! så de kommande dagarna tänker jag skolka från inomhusträningen och var ute - länge!

Hoppas ni alla har det bra, kör försiktigt och njuter av solen ♥4 kommentarer:

 1. här det åxå varit en kall morron men en jätte skön ute dag
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. Har också lite svårt för det där "blev överraskad av halkan" fattar nada:) Är det frost så BLIR det halt ju:)) Hoppas att dina fina växter klarar sig i växthuset i vinter, inte många som har en äkta kiwi;) Hoppas verkligen att det blir sol istället till helgen:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Köra försiktigt borde alla göra.

  Här hade vi också lite frost på sina ställen. På framrutan på bilen men inte på blommorna. Märkligt men turligt.

  Nu är kamelian flyttad till Lugnet och där står fläkten beredd. FÅr se hur många grader där är när jag lägger mig.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Att det blir halt på vägarna gruvar jag mig för, tycker folk kör lika fort som på sommaren och det borde man väl kanske förstå att det inte går. Själv kör jag som en hel pensionär ;) Hoppas du blir av med de italienska flygfäna, och vad otroligt härligt med citrusträd! Mina har jag haft i många år och de har aldrig ens blommat.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera