måndag 24 september 2012

en känsla av höst....I helgen var vi vid stugan, syster yster och jag hade kallat samman till "arbetshelg" och vi fick fixat lite måsten,  skönt att få hjälp när det är stora projekt som byte av fönster etc - tack alla för god insats!

Vädret var rätt ok, det regnade inte och det var vi nöjda med, solen såg vi bara genom molnen, men det var vackert det med!

Lite vedmodigt att plocka ihop, ställa undan och vi hittade rester från sommaren......
Växthuset vid stugan är nu tömt och vinterbonat - alla tomater fick följa med hem, både mogna och omogna, de som inte blir röda får kokas till marmelad, här är länken till ettmarmelad recept jag provat och gillar.

Ja, så gick den helgen, alldeles för fort! Nu tuffar vardagen på; jobb, aktiviteter, träning och till helgen så skall båten upp, så på fredag eller lördag (beroende på väder) så skall vi segla båten till hamnen där den skall  tas upp och vinterförvaras.
Så mörkt det är på morgonen och kvällen, och så fort det mörknar  - bara på någon veckan är det så stor skillnad! Det blir lite mer soff- och tvtid, en katt i knät och stickning i händerna - det är inte dumt det heller!

Vad gör ni nu om kvällarna, istället för att vara ute? Läser? Handarbetar? sorterar sommarens foton?
5 kommentarer:

 1. Höst är det absolut. Jag sorterar bilder, kollar bloggar, bakar kanske, sorterar tvätt...det mesta jag gör görs från soffan eftersom jag inte har så mycket kvällsenergi.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, nu är det höst:( :) vet inte riktigt hur jag ska tackla detta. Men jag städar framför allt mera:) och mer böcker blir lästa (på torsdag blir det bokmässan:))och det blir absolut mer pyssel gjort på höst/vinterkvällarna än annars:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Tuff, tuff på dig med!

  Ja, vad gör man? Läser tidningar och bloggar. Tar tag i träningen som jag inte gjort på hela sommaren (om man bortser från träningen man får i trädgården). Tjatar lite på sambon... Och funderar på nästa säsong. Det gör jag mest hela tiden tycker jag.

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Dagledig som man är så känns det inte så värst att det mörknar fort, men desto skönare att sitta och slappa lite tidigare på kvällen. Än är inte trädgården i vila, och det känns i en gamla värkkropp när dagen är slut så här på hösten när inte värmen lindrar. Kämpar på med att försöka mig på stickade dockkläder och de första revs upp, för jag hade ingen bild att se hur allt skulle se ut och då gick det bara inte, att för sin inre syn se slutresultatet. Nu tar jag nya tag igen med rätstickning och ökning och minskning och först ut är dockvantar och där tänker jag vara lite smart och göra längre armbit, för de åker så lätt av om jag minns rätt. Har ju gjort kläder till mina flickor så det sitter säkert kvar i ryggraden hur man gjorde allt, så jag räknar kallt med att kunna skicka en liten sak då och då under höstsäsongen till en liten Moa. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 5. Ja det blir en hel del vid bloggen, läsa ifatt lite (intressant) varit på semester.
  En bra tid att resa på, lagom värme för just den sortens resa vi gjort.
  Orkar inte längre med 35-40 gr värme och att bara ligga i blöt, vill se o göra saker.
  Sverige är fantastiskt på sommaren, då ska man vara här, säger jag nu när man kan bestämma resandet utan ungar.De har sitt liv o sin familj som är fullt upp, och vi tar det lite lugnare. Njuter o ta vara på allt vad livet ger, det finns inga måsten längre.
  Men jag jobbar ännu ett år till i vården. Jag gillar att trädgårds "jobba" o planera.
  Jag är glad att få bo på landet o ett litet samhälle. Jag blir stressad i storstan.
  Det finns alltid något att göra om man vill, och har man 8 barnbarn med 0-7-14 mil
  emellan varje familj, blir det en del bilkörning, som är kul.
  Må väl / Eva

  SvaraRadera