fredag 28 september 2012

Blommig fredag - Tro, hopp & kärlekIdag blev jag glad för jag fick oväntat en ledig eftermiddag, skulle egetligen seglat båten till upptagningshamnen, men så hade maken en kollega som ville segla och jag avstod min plats ;) och fick en runda i trädgården i dagsljus. Det har varit en intensiv vecka så det var gott att få komma ut lite och få ensamtid.

Tro....r att jag snart får ta tag i lilla växthuset, plocka mer gröna tomater, röja ut och ställa in några av övervintrarna tills det är dags för dem att flytta in. Det är fortfarade blommig, om än lite rufsigt....
Hopp hade jag i våras, när jag klippte ned Kärleksörten rätt så hårt, den hade kommit upp en 20 cm när jag klippte, har läst att man kan göra så, att de kommer tillbaka men inte så höga och rangliga som de kan bli, vilket de alltid blir hos mig. Och ja - det ser bra ut! Kanske en 20 cm lägre än vad de brukar vara, kanske totalt 50 cm höga? och de har stått emot och inte vikt sig för kraftig regnskurar - jag kommer absolut klippa dem nästa år med!
Kärlek..... till luktärtor.... eller hur?! Jag brukar kunna plocka luktärtor fram tills frosten tar dem, en bukett varje fredag - dagens bukett blev inte så stor men de luktar gott :)

Fler tolkningar av Tro, hopp och kärlek hittar ni HÄR.


♥♥♥

16 kommentarer:

 1. Åh, nu blev jag glad :) Jag visste inte att man kunde klippa ner kärleksörten! Mina växte hur höga som helst av allt regnande och lagt sig ner. Nästa år ska jag såklart klippa dem ! By the way...bra tolkat !

  SvaraRadera
 2. Kärleksörten en trevlig "vän" på hösten och luktärter...mmm...ljuvligt.
  Jag har faktiskt städat ur växthuset redan och hoppas få fixat några höstkrukor och sen får hösten komma.
  Trevlig helg /bea

  SvaraRadera
 3. Härligt med en dag hemma i dagsljus. Det är sådant man uppskattar vid denna tiden.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder! Hos oss växer inte kärleksörten sig så stor men en bra problemlösare du har kommit på.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Mysigt vid ditt växthus. Klippa ner kärleksörten? låter som ett supertips, måste prova nästa år. Mina har mittbena och ligger mest ner:). Sötaste luktärtsbuketten.
  Ha en skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Det är ju det viktigaste med luktärtor, det att de doftar!
  Vilket bra tips att klippa ner kärleksörten på våren. Här blir den på vissa ställen så hög att den lägger sig. Inte bra. Jag skall följa din metod nästa år.

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Matronan lägger sig ner hos mig men jag rodde det berodde på att den växer så trångt och att det var dags att dela den....
  Härlig tolkning av temat.
  ha det bra .)

  SvaraRadera
 8. Vilken bra idé att klippa ner Kärleksörten! Det ska jag prova nästa år ... Härligt med en oväntad trädgårdsdag för sig själv, så där :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 9. Klippa ner kärleksörten - javisst! Har hört att man kan sätta det avklippta i vatten och få rötter och nya små plantor att sätta ut. Mina kärleksört är så ynkliga att jag avstod från behandlingen i år, måste nog plantera om dem på bättre ställe först.
  Fin tolkning av temat!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera

 10. Tack det var bra Du påminde mig om, ska klippa av några och sätta i vatten,som det sedan bli rötter på ,har en som står lite i skymundan. Den ser inte mycket av dagsljuset.Så den är senare än den som står främst.

  Ha en fin trädgårdshelg !

  SvaraRadera
 11. Hej Lotta!

  Mina kärleksört har varit rätt misslyckade i år så att jag kommer absolut följa ditt råd och klippa ned dem nästa år. Bra tips! Det ger hopp om bättre plantor nästa år.
  Min kärlek till luktärorna blev inte besvarad i år./Anja

  SvaraRadera
 12. Även jag hajar till lite vid knepet att klippa kärleksört. Fiffigt. Blommar den senare än vanlit när du klipper?
  Ha en fortsatt bra helg.
  //Katarina

  SvaraRadera
 13. Dina kärleksört ser jättefina ut. Verkar vara ett bra knep att klippa ner dem. Jag misslyckades med mina luktärtor i år, men tänker inte ge upp hoppet. Nytt försök nästa år.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 14. Tack för tipset, ska absolut klippa ner mina kärleksörter nästa år.
  Ha en fortsatt skön helg
  Vivian

  SvaraRadera
 15. hur gör man jag har långa fina blå astrar klipper jag ner dom eller inte yvonne pira

  SvaraRadera
 16. yvonne08@hotmail.se

  SvaraRadera