måndag 17 september 2012

Söndag - inomhusdag och DIY"Do it yourself" / DIY är ju samma sak som lite pyssel och det passar bra när det är en grå söndag och kroppen är lite halvkrasslig. Jag är ofta på loppis och fyndar då och då och tänkte visa vad det blev med några av fynden.

Lilla byrån hittade jag för ett par veckor sedan, lite lagom sliten och skavda kanter men jag går fortfarande och funderar på om den skall målas eller inte - svart? mörkgrå?

Jag har sett bilder på inredningsbloggar. på en spegel och upphängd med - som jag gissar - läderremmar. I lördags hittade jag svarta skärp på loppis som jag fick spikat fast runt spegeln jag hade hemma och sedan hängt upp - inte illa eller hur?!
Lilla hallen blev nästan som ny :) Alla tingen på lilla byrån är loppisfynd (alla hittade jag inte i går, de flesta fyndade jag i våras) och rosen - den har jag klippt i trädgården idag, så härlig orange färg som livar upp.

Annars så har jag gjort soppa på trattkantareller som jag plockade i skogen hemma hos Johanna och David i lördags, kokade björnbärssylt på egna björnbär, laddat ned en gratisversion på Lightroom och pillat lite med det - att fota inomhus utan soljus är ju helt hopplöst! så med lite trix och bildredigering,  så kan man trolla fram lite fuskljus.

I ett annat rum här hemma står det påsar med grejor som skall köras till loppis, grejor jag inte vill ha längre, så det blir säkert mer röj här hemma under veckan.

Ännu en helg som gick så fort!  men å andra sidan så är måndag avklarad så snart kan jag räkna ned igen :)
10 kommentarer:

 1. Så fin spegeln blev och så roligt att göra ideer till något alldeles eget. Gillar ditt tänk att göra om loppissaker och sedan kan man rensa och recycla.
  Är ju inne på samma linje jag också :-)

  Fint och personligt hos dej.

  Åh lightroom, det vill jag testa så småningom

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 2. Fint!
  Det är inte lätt att välja färger.
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Vad snyggt! Heja dig:)). Helgerna gr så himla fort!! Man hinner knappt blinka:):
  Ha en fin tisdag i regnet.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Jättefint.Ser så mysigt ut.Kul att hålla på och göra fint hemma.MVH

  SvaraRadera
 5. Jättefin byrå! Fint med det insvängda! Det kanske inte framgår lika tydligt om du målar den svart?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Det var ju en smart DIY-idé med spegeln och skärpen. Snyggt! Byrån är fin som vit tycker jag, men skulle säkert vara lika fin i svart, eller mörkgrå, eller grön, eller ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 7. Önskar att jag var lika pysslig.
  Det enda jag är road av är att plocka in lite blommor resten står där det står. Lite småtrist kanske.
  Lightroom kan jag inte leva utan. Lite dragande och vips har fotot fått en kick. Och tänk vad många halvdana foton som kan bli nästan OK.
  Använder Photoshop mer och mer sällan.
  Japp, snart är det fredag!

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Vad smart att hänga upp en spegel på och visst är det skönt att rensa. Sen skänker man ju det vidare och då känns det ju inte som det slängs, för det en annan tröttnat på kan ju passa någon annan. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 9. Hej Lotta!
  Instämmer i kören ovan, fina fynd!
  Visst är det kul med loppis, men jag har en känsla av att hos oss är det lite ocker-pris som gäller på dom stora loppisarna. Men förvisso kan man göra fynd ibland!
  Skönt med en pysseldag då vädret ute inte lockar till höst-fix :)
  Nu skall vi snart iväg på kalas och får klä upp oss lite grann, till skillnad från att tassa kring i trädgårdsbyxor ;)
  Ha en fantastiskt fin pysseldag!
  Kram /Bea

  SvaraRadera