onsdag 8 augusti 2012

Stranndhugg - Klädesholmenen charmerade liten hamn finns på Klädesholmen och har blivit en stjärnmärkt favorit hos oss, och vi stannar gärna till när vi är ute och seglar, hamnkaptenen är en man i sina bästa år, som ätit sina bästa middagar (go mage), och har det bästa mottagandet - det finns inget bättre än när man glider in med båten i den smala passagen, letar efter plats och så står han där och tjoar, och banne mig om han inte alltid har en plats ledig för alla som kommer :)

Klädesholmen har ungefär samma historia som Fjällbacka, litet fiskesamhälle på Tjörn som levde upp under sillperioden - visst har ni ätit både sill och kaviar från Klädesholmen?

Här ligger även det kända, flytande hotell och resturangen Salt och Sill, riktigt poppis att åka dit har jag läst, och jag förstår det, för det är så himla mysig ö!
Här kan man gå och titta runt på alla fina hus och miljöer, det blir många "åhhh", "titta där" och bilder tagna på promenaderna.

Nu är vi hemma i stan igen, pussat på katterna och de är nöjda över att vi är hemma, Tiger verkar nöjd med att ha kommit hem med, men........ jag tror inte det finns lika många möss här som vid stugan! Tre "fina" presenter har han levererat till mig under tiden vi var vid stugan, la dem så fin på trasmattan och såg nöjd och, liksom sa "varsegod - se vad duktig jag är"!    *urk*

I morgon blir det trädgårdsdag och fixa lite, bl a bilen som låter som en V8, dags att se över avgassystemet, det är ju snart dags för besiktning :)


4 kommentarer:

 1. Så vackert det är på klädesholmen, har aldrig varit där.
  Otroligt mysiga bilder.
  Skönt för de fyrbenta att ni är hemma igen:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Måste vara underbart att uppleva västkusten från segelbåten, det finns ju så många vackra platser att besöka och upptäcka! Jag har paddlat en del kajak här (längesen nu!) men aldrig seglat. Nu hoppas jag att det verkligen blir lite sol och varmt i helgen som det var lovat!

  SvaraRadera
 3. Oj, vad jag njuter av dina otroligt proffsiga bilder Lotta! Det är en fröjd att skåda dem från vattenrinning i fönstret till stormvarning på himlen till pittoreska Klädesholmenmiljöer! Du är så himla duktig! Hälsa Tiger från Wille och Maija;)))! /Anja

  SvaraRadera
 4. På Klädesholmen strosade jag förra onsdagen! Mysigt! Var på sillmuséet också :)

  SvaraRadera