tisdag 7 augusti 2012

...... dagens väder och himmel.....


.......jodå, här kommer mer bilder, har man tid så har man :)  kameran är framme hela tiden och som sagt, vädret är otroligt föränderligt!

dagen började med hällregn, t.o.m katten Tiger vägrade att gå ut! alla regnvattentunnor är nu överfulla, så jag kan vattna växthuset ordentligt.

Jag fick målat klart på inglasade altanen, nu är den skinande vit istället för "herrgårdsgul" (inget foto för jag får inte med altanen med mitt kameraobjektiv), började lyssna på ljudboken ÖN av Lotta Lundberg, riktigt bra och jag skall sätta mig i korgstolen på altanen och sticka och lyssna vidare om en stund.

Hade fotolek en stund (se föregående blogginlägg), maken slappade och grejade lite med huset, pratade med Tiger som beklagar sig ang vädret - kunde väl inte gå ut på jakt och var rastlös.

Just det, maken fick ju ingen fisk igår, men hittade en del kantareller som han tog med sig hem - ja tack - och det blir gott till middagen idag :)
Vi fortsätter slappa, titta på himlen och funderar på om det verkligen blir så fint som de säger att det skall bli till helgen - kan man lita på prognoserna? Det suger lite efter segling om det blir fint väder....... och tanke var att Johanna och David skulle följa med, David har inte seglat med oss än, så det är på tiden :)
9 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen att det blir fint till helgen! Nu är jag så trött på detta regnandet som hela tiden saboterar min utevistelse i trädgården:( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Hoppas det.här går det svarta moln över himlen och en och annan skur.MVH

  SvaraRadera
 3. Det är spännande att följa vädret. Hoppas det vänder och slutar regna nu!!
  Fina magiska bilder.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Men milde himmel vad mycket vackert du har här på din blogg!!! Är så länge sen jag hunnit surfa runt bland bloggar, glad att jag hittade in hit igen och hinner uppdatera lite. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 5. Även här skulle det bli en kurardag idag, men när jag vaknade sken solen. Och lite senare åkte jag en sväng till Stockholm. Och där sken solen. Och så kom jag hem, fixade mat och skulle gå en sväng med hunden. Då kom regnet! Inte ett stilla fint sommarregn utan rejält spöregn. Vi var ganska blöta när vi kom hem, men mysigt var det! :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Vilka bilder. Det är allt bra att ha kameran tillhands lite närsomhelst...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder!!
  Uhm.... Det gäller att hänga med i vädersvängningarna och ta vara på uppehålls-stunderna!;-)
  Visst är det härligt att läsa talbok?! Något jag lärt mig nu under min "rehab-vår"!
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 8. Ja herregud så det svänger.. sitter o väntar mest hela tiden känns det som att det ska bli uppehåll så jag kan gå ut en stund o rensa lite i rabatterna.. men det är inte långt mellan skurarna i dag heller ska jag säga. Nå nå det blir att sitta vid dator, hänga med Instagram och fota då förstås.. emellan går symaskinen röd.. så sysslolös är jag inte. Har lyssnat mycket på radio i sommar med lurar, trevligt har det varit. Talböcker är ju kul också men har ingen just nu.. kanske skulle jag skaffa det de här sista skälvande dagarna av semestern..Roligt med inlägget innan med tyg o annat man kan skapa softade bilder.. ja det är en hel värld att upptäcka när man börjar intressera sig för olika saker. Det var ju många som inte kunde på söndag.. så det var ju bra då att det var nästan lika för alla.. skulle ju vara trevligt om vi kan få till det i september där nångång.. Kram på dig och ha en fin sista helg.. båten blir det nog förstår jag.. i alla fall ska vi försöka komma ut imorgon.. det ska bli skönt. ha det.. <3

  SvaraRadera